Facebook hozzászólás
228

Lenyűgöző videó a farkas és a hiúz találkozásáról

Ma jelent meg a WWF által kiadott,különlegesen ritka videófelvétel , amely egy farkas és egy hiúzcsalád találkozását rögzíti Lengyelország területén, a Keleti-Kárpátokban. Európában mindkét nagyragadozó a kihalás széléről tér vissza, hála a szigorú természetvédelmi szabályozásoknak.

A WWF szerint a felvétel bizonyíték arra, hogy a folyamatok jó úton haladnak és folytatni kell az élőhelyek védelmének kiterjesztését az egészséges és kiegyensúlyozott ökoszisztéma fenntartása érdekében.

A felvételt Zenek Wojtas biológus-természetfotós készítette, aki így kommentálta az esetet:

„Különösen ritkán adódik lehetőség arra, hogy élőben, természetes élőhelyén közvetlenül is meg tudjuk figyelni a hiúzokat és a farkasokat. Sokszor hónapokat töltök el fagyos körülmények között odakint, hogy állatokat láthassak a természetben. Ez a találkozás igazán egyedi és bepillantást enged a természetben valóban létező harmóniába, ahol nagyragadozók élhetnek egymás mellett anélkül, hogy bántanák egymást. Amikor a farkas a nőstény hiúzhoz közeledett, az felpúposította a hátát, és a kölykeit akarta védeni, ahogyan bármelyik anya tenné. Ez nem harc volt, a farkas csupán játszani akart.”

Frutti, és Tesla is küldetésre vár
Bűbájos labradorkölykökkel találkozva egészen biztosan sokan mosolyra fakadnak. A tündéri kutyákra gondolva valószínűleg többeknek eszébe jut az is, hogy ezek a kutyák fegyelmezettségükkel, intelligenciájukkal, kedvességükkel nem csupán házi kedvencnek alkalmasak. Nélkülözhetetlen társai lehetnek azoknak is, akiknek segítségre van szükségük a mindennapi életben.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!