Facebook hozzászólás
187

Lennél elefántgondozó egy hétre?

Az utazásról sokaknak a homokos föveny és a napozás jut az eszébe, de a valóságban a jelek mást mutatnak: egyre több turista vágyik különleges élményre a pihenése alatt. Erre utal a tematikus nyaralások térnyerése és a felnőtteknek szóló különleges táborok népszerűsége. Legalábbis külföldön.

Lennél elefántgondozó egy hétre? Vagy a legszívesebben elfelejtenéd az egész digitális világot, és néhány napig újra a hetvenes-nyolcvanas évek gyermekeként viselkednél? Kipróbálnád, milyen egy ókori gladiátor élete, esetleg egy velencei gondolás bőrébe bújnál? Ma egyre többen és többen vágynak valamilyen különleges élményre a nyaralásuk alatt, és pihenni sem feltétlenül luxuskörülmények között szeretnének.

Csak az Egyesült Államokban több mint nyolcszáz lehetőség közül válogathatnak. A tematikus nyaralások és a felnőtteknek szóló táborok palettája pedig várhatóan tovább szélesedik: a Wall Street Journal (WSJ) beszámolója szerint ez a piac az elmúlt években évi tízszázalékos növekedést produkált, és a válságot meg sem érezte. Az árbevételek megbecslésére egyetlen iparági szereplő sem merne vállalkozni, de a WSJ számítás szerint az USA-ban elérhető szolgáltatások összes bevétele jócskán meghaladja a milliárd dolláros álomhatárt, a szolgáltatásokat igénybe vevők száma pedig az egymillió főt. Az aktív pihenés egyébként jó ötlet, valójában nem pihentet a fekve nyaralás!

Kép: Camp Grounded

Drága, de megéri! „A felnőttek a hobbijukat élik ki, vagy egy régi gyermekkori álmukat váltják valóra” – mondta az üzleti napilapnak Nancy Diamond, az American Camp Association (ACA) szervezethez tartozó Grownupcamps marketing-tanácsadója. A szolgáltatók pedig változatos programokat kínálnak az érdeklődőknek, méghozzá borsos áron. Lehet például bikalovaglást tanulni napi ezer dollárért Arizonában, a Vadnyugat szívében, az elhivatottak kipróbálhatják, milyen egy, az afrikai szavannákon tevékenykedő állatorvos élete potom napi 2600 dollárért. Persze az intellektuális kihívásokra éhezők sem maradnak magukra: alig napi 1600 dollárért a keresztrejtvényfejtés titkait ismerhetik meg. Akiket pedig a természettudományok vonzanak, a NASA űrhajós táborában tobzódhatnak az élvezetekben napi 1300 dollárért.

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk az extrákra vágyóknak, de a pénzükért cserébe tényleg kiszakadhatnak a munkás hétköznapokból, és valami teljesen mást kapnak: a NASA űrtáborában egyhetes komplett űrhajós tréningen vehetnek részt, szimulált űrsiklóküldetéssel, meteorzáporral. Afrikában valódi szavannai állatok valódi gyógyításával múlatják az időt, és igazi bikán lovagolhatnak Arizonában. Aki pedig leszurkolja a több mint 2,5 millió forintnak megfelelő összeget, az élőben tanulhat gitározni az olyan rocklegendáktól, mint Joe Walsh, Slash vagy Max Weinberg. A kaliforniai Navarro Camp digitális elvonót üzemeltet: a résztvevőknek tilos bármiféle kütyüt, telefont, számítógépet magukkal hozniuk, vagy használniuk. Nem véletlen, hogy a tábor különösen népszerű a Szilícium-völgy megfáradt programozói és kreatívjai között.

Igy néz ki Grumpy, a világ legmorcosabb és leggazdagabb macskája!
Ahogy ez a macska néz, nem néz úgy senki! Ám ezzel az ábrázattal gazdaggá tette gazdiját, mintegy hatvannégymillió fontot – vagyis 25 milliárd forintot – hozott a konyhára Grumpy Cat, az interneten elhíresült morcos macska.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!