Facebook hozzászólás
253

Leiható napágy wifivel és széffel

Valóban igaz, hogy augusztus 20. után kiürül a Balaton? Á, dehogy! A szállodai foglalások azt mutatják, hogy van ahol még most is dübörög a szezon. Főként a drágább helyek azok, ahová még sok turistát várnak. Ennek egyik oka, hogy az iskoláskorú gyermekekkel utazó családok már inkább a tanévkezdésre koncentrálnak. Akinek nincs gyereke, az viszont még javában nyaral. Aki teheti, az akár 15.000 Ft-os áron is bérelhet napágyat egy balatoni szállodában. De egy hasonló napágyért százezer forintnál többet is elkérhetnek Olaszországban!

Közzéteszi minden évben a legdrágább olasz strandok listáját a helyi fogyasztóvédelmi szervezet minden évben. Így figyelmeztetik az Itáliába érkező vendégeket, nehogy olyan helyekre tévedjenek, amelyek nem az ő pénztárcájuknak valók.

Luxusnapágy, Kép: pixabay
Illusztráció, Kép pixabay

Ilyen napágy-lista Magyarországon nincs, de az biztos, hogy a legdrágább napágy jelenleg Balatonfüreden, a Hotel Aurában bérelhető. Ott 15.000 Ft-ba kerül egy napozás. Igaz, a tó legújabb luxusszállodájának pincérei az üdítőket, a koktélokat a napágyhoz is kiviszik. A napágy kölcsönzés díjának egy részét le is ihatjuk a bárban. Külön érdekesség, hogy a vendégek napszemüveget és naptejet is kapnak ajándékba. Gyukli Krisztán borait kóstolhatják a vendégek citrom- és olajbogyófák tövében.

Olaszországban a luxusszolgáltatásokért ennél jóval többet kell fizetni. Igaz, ott a napágyak mellé wifi, a telefon töltésére alkalmas dugalj is dukál. Több helyen a napernyők mellé, baldachinos ágyak és személyre szabott fürdőlepedők is járnak. Ékszereinket a napozósátrunk mellé szerelt, saját széfünkben tárolhatjuk.

Sajtóhírek szerint, legdrágábban Velencében napozhatunk, 1 napágy, 2 nyugágy, 1 kisasztal, 4 szék, 3 fürdőlepedő akár 355 euró lehet egy napra. Forte dei Marmiban, a toszkán üdülőhelyen, egy négyszemélyes sátorért, széffel, asztallal, négy székkel, paddal, 2-2 nyug- és napággyal, 4 fürdőlepedővel 290 eurora rúghat egy nap strandolás. De természetesen vannak olyan helyek is, ahol néhány euroért bérelhetünk napágyat, ám ezek az árak is négy-ötszöröse lehet a balatoni átlagáraknak.

Nyaral a felső tízezer
Ó, ió, ció… vakáció! Hogyan nyaral a globális elit? Ők nem a last minute ajánlatokat böngészik, nem várnak délután kettőig, hogy becsekkoljanak a szállodába, nem mennek ki a fapados járat indulása előtt három órával a reptérre. Saját pilóta, személyzet lesi kívánságaikat. Lehetőleg a pórnéptől jól elszeparált helyen – olvasható a Piac&Profit legutóbbi számában.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!