Facebook hozzászólás
166

Legkedveltebb hazai és külföldi szálláshelyek

Az idén többnyire ugyanazokat az úti célokat keressük fel nyáron, mint tavaly, de többet költünk szállásra, és hosszabb időre utazunk el mi, magyarok – derült ki a szállásár-összehasonlító trivago.hu portál adatai szerint.

A weboldal tavalyi adatai szerint az összes szálláskeresést figyelembe véve 2014 nyarán a magyarok átlagosan 26 500 forintot (2 fő/éj) voltak hajlandók szállásra költeni, a hosszabb, minimum egyhetes nyaralások esetében a szállásra szánt összeg – amennyiért a szálláskeresők átlagosan megtekintettek egy ajánlatot – 217 500 forint volt.

Budapest az 5. legkedveltebb hazai turisztikai célpont

Bár az ár még mindig a leggyakrabban használt keresési feltétel, de ezúttal valamivel többet szánunk szállásra: a magyar utazók az idén 27 300 forintot hajlandók költeni éjszakánként, hosszabb kikapcsolódás esetén pedig átlagosan összesen 262 600 forintot szánnak kosztra és kvártélyra.
A nyaralással eltöltött idő is megnőtt tavalyhoz képest: 2014-ben átlagosan 3-4 napra kerestek szállást, míg idén 5-6 nap a pihenésre szánt idő.

A magyarok körében továbbra is Róma a legnépszerűbb

A népszerű úti célokat illetően nem történt jelentős változás. Belföldön továbbra is Siófokra kíváncsiak a legtöbben, akárcsak tavaly. Budapest viszont hátrébb szorult a második helyről az ötödikre, 2015 nyarán ugyanis Balatonfüred szállásai a második legkeresettebbek. A jelentős fürdővárosok többsége az idén is a top 10 úti cél között van, közöttük Hévíz és Hajdúszoboszló került a tavalyihoz hasonlóan az első öt közé.

Dubrovnik az idén is a top 10-ben van

A határokon túli szállást kereső magyarok körében továbbra is Róma a legnépszerűbb. A horvát riviéra városai, Dubrovnik, Poreč és Rovinj a tavalyi nyárhoz hasonlóan az idén is a top 10-ben van, akárcsak olyan európai nagyvárosok, mint Párizs, Barcelona vagy London. (Forrás: MTI, Képek: Pixabay)

Rekordmulatság kilencmillióért – turisztikai legek
Több mint ötszázszoros különbség volt az elmúlt egy évben a minimális és a maximális szállásfoglalási érték között egy felmérés szerint, amely a rekordokat vette számba. Például volt, ahol kétezren mulattak egyszerre, a legidősebb hazai utazó pedig 103 éves volt.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!