Facebook hozzászólás
521

Lakásfelújítás hitelből? Így kereshet pénzt neked a korszerűsítés

Téged is visszatart, hogy kölcsönből újítsd fel a lakást úgy, ahogy azt már régóta eltervezted? Pedig egy ügyesen megtervezett korszerűsítés nem csak otthonosabbá varázsolja a nyugalmad szigetét, de még pénzt is spórolhatsz vele! Mutatjuk a trükköt!

Akár ingyen is tiéd lehet a hitel

A Bank360 pénzügyi portál szakértői szerint hibát követ el az, aki zsigerből ódzkodik a kölcsöntől és nem vizsgálja meg a lehetőségeket. Ha csak ebből tudsz finanszírozni egy korszerűsítést, érdemes alaposan átgondolva belevágni, mintsem tétlenül várni, ahogy a lakásod veszít az értékéből. Akár a felújításhoz felhasználható jelzáloghitelekről, akár a kisebb összegű szabad felhasználású személyi kölcsönökről beszélünk, egyértelműen látszik, hogy a kamatkörnyezet és a nagy piaci verseny miatt nagyon olcsón tudsz most hitelhez jutni. A korábbi évekre jellemző átlagos 20-25 százalék körüli kamatok helyett most hitelminősítéstől függően akár 8 százalék alatti kamatra is vehetsz fel hitelt.

Modern fehér konyha, Kép: pexels
Modern fehér konyha, Kép: pexels

Több szempontból is jó hír ez, ha hamarosan felújítanád a lakást. A megfelelően korszerű berendezésekkel ugyanis rengeteg pénzt takaríthatsz meg. Ha ezt az összeget a hitel törlesztésére fordítod, a vállalt futamidő helyett sokkal előbb, akár évekkel korábban rendezheted a kölcsönöd.

Ahol érdemes körülnézned

Rengeteg lehetőséged van, hogy a lakásodat költséghatékonyabbá és kényelmesebbé tedd. Íme néhány példa, amin érdemes lehet elgondolkoznod!

Fűtéskorszerűsítés: szinte ott lehet a legtöbb pénzt megspórolni! Attól függően, hogy az egész fűtésrendszert vagy csak bizonyos részeit (kazán, fűtőtest, csövek) cseréled le modernebbre, akár 40-50 százalékkal hatékonyabb is lehet a fűtésed, ami azt jelenti, hogy kevesebb energiát kell felhasználnod a kellemes hőmérsékletért, tehát alacsonyabb lesz a fűtésszámlád.

Hideg? Meleg? Döntsd el te! Ha már a legoptimálisabb fűtőberendezésekkel rendelkezel, kár lenne a nyílászárók miatt vacogni. Cseréld le az elavult, rosszul záró ablakokat és ajtókat. Ezzel nemcsak komfortosabb otthont teremthetsz, hanem kevesebb fűtéssel is jól érezheted magad, hiszen nem „az utcát fűtöd”.

Van 200 ezred? Ezt bérelhetsz rajta!
Míg Berlinben és a Budapesten akár háromszobás lakást is bérelhetsz 200 ezerért, addig Londoban ennyiért csak egy lyukat kaphatsz! Meglepő eredmények születtek, amikor a szakemberek azt kutatták, hogy havi 200 ezer forintért hol mit lehet bérelni? Az amerikai albérlet közvetítő portál, a rentcafe.com, a japán MORI Intézet a világ legvonzóbb nagyvárosairól készített listája alapján összehasonlította az albérlet-árakat. Az Otthon Centrum kiegészítette mindezt saját, hazai adataival. Most jön a döbi!

Megújulók használata: nem kell feltétlenül hagyományos energiaforrásokra támaszkodnod. Egy jókora részt vághatsz le a villanyszámlából, ha telepítesz néhány napkollektort, és egy akkumulátort a lakásba. Ma már messze nem olyan drágák ezek a berendezések, mint néhány évvel ezelőtt, ráadásul a hatékonyságuk is nőtt.

Cseréld le az energiazabálókat: bizonyára te sem gondolsz bele, hogy a régebbi berendezéseid, mint például a hűtő, televízió vagy éppen a mikrohullámű sütő mennyi áramot fogyasztanak. Válaszd a korszerűbb, jobb besorolású termékeket, hiszen, ha kiszámolod, hosszú távon jobban megéri ezeket használni.

Tucatnyi lehetőség, annál is több eszköz

A Bank360 szakértői felhívják ugyanakkor a figyelmet: ha tíz év múlva hozza csak vissza az árát egy nagyobb átalakítás, de nem szándékozol annyi ideig a lakásban lakni, csak akkor éri meg a beruházás, ha jelentősen megdobja az otthonod eladási árát. Mindenképpen számold ki, hány éven belül térül meg a felújítás, és csak ennek ismerete után dönts.

Természetesen ugyanez vonatkozik a hitelre is. Ha kölcsönből finanszírozod a felújítást, ismerd meg a piaci lehetőségeket, hiszen hitel és hitel között is lehetnek nagy különbségek. Szánj az összehasonlításra elég időt, hogy nyugodtan, fejfájás nélkül élvezhesd majd a megújult otthonod adta lehetőségeket!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!