Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. június 18. 11:00 | László Márta

BAGAMÉRI FÖLDJE

Kumánia Retró – ilyen se volt még!

Nemcsak ibolyával vette magát körül Kisújszállás – ahogy a nótából eddig tudtuk -, hanem remek programokkal is! A Jász-Nagykun-Szolnok megyei település felzárkózott a hazai fürdővárosok sorába. Turisztikai, koncert és zenei programjaik igazi kikapcsolódást ígérnek a nyárra. Irány az Alföld és Kumánia! 

“Te kis hamis, hol itt az ibolya?” … folytatná a dallamok sorát egy régi-régi sláger! És, ha szerencsénk van, akár ez is felcsendülhet július 28-29-én a Kumánia Retró Fesztiválon, ahol fellép Korda György és Balázs Klári, a Pa-Dö-Dő, a Kozmix, Ed Philips and the Memphis Patrol, a Máté Péter Emlékzenekar és a Party Art’sOK.

Kisújszállás fürdője, Kumánia, Kép: Kisújszállás honalpja

Kép: Kisújszállás honalpja

A Strandok éjszakájához kapcsolódóan a fesztivál ideje alatt éjszakai fürdőzéssel, kézművesek utcájával, a Magyar Posta utazó kiállításával, fürdőtörténeti bemutatóval, és izgalmas sportolási lehetőségekkel várják a Kumániába érkezőket.

Kisújszállás fürdője, Kumánia, Kép: Kisújszállás honalpja

Kisújszállás fürdője, Kumánia, Kép: Kisújszállás honalpja

 

Kisújszálláson arra szövetkeztek a helyi turisztikai szakemberek első szakmai napjukon, hogy a kun településre csábítsák a hazai és a külföldi vendégeket. Az újtratelepítésének 300. évfordulóját ünneplő hangulatos kis mezőváros zegzugos utcáival, tölgyesével, 48-49 fokos termálvizével igazi kikapcsolódást ígér mindenkinek. Ezért gondoltak arra, hogy újdonságokkal, kiváló programokkal gazdagítják a kínálatot.

Kumánia, Kép: Kisújszállás honlapja

Kumánia, Kép: Kisújszállás honlapja

Az egyik ötletgazda, Dr. Kovács Tibor turizmusért és városmarketingért felelős alpolgármester elmondta, hogy folyamatos együttműködésre törekszik a város vezetése a turizmusban érdekelt szervezetekkel, vállalkozásokkal. Tatár Zoltán városfejlesztésért felelős alpolgármester pedig a már beadott fejlesztésekről, pályázatokról, kezdeményezésekről számolt be.

Kisújszállás turisztikai szakemberei, Kép: sajtóanyag

Kisújszállás turisztikai szakemberei, Kép: sajtóanyag

Az idei infrastrukturális és szolgáltatói fejlesztésekről beszélt a házigazda szerepét betöltő Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője. Zámbori Péter külön is fontosnak tartotta a kemping és ifjúsági szálló bővítését. Tájékoztatójában azt is elmondta, jogy június 15-étől új helyen, a Kumánia területén várja a látogatókat a városi Tourinform Iroda.

Tudtad?
Kisújszálláson született az ország egyik leg-, ha nem a leges, leges, legismertebb és -kedveltebb meseírója Csukás István! Keménykalap és krumliorr című televízisó sorozatán nemzedékek nőttek fel. Onnan tudjuk hitelt érdemlően, hogy a híres Bagaméri, aki a fagylaltját maga méri, maga is kisújszállási! Nyalj egy fagyit a Retró Fesztiválon Te is! Jó szórakozást!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!