Facebook hozzászólás
292

Kukkolóprogram gyerekeknek is

Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. Az idei rendezvényt október 6-7-én tartják. A részletes programot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Szövetség oldalán találhatjuk meg. A madárvonulások idején ez biztosan sokaknak nyújt majd szenzációs kikapcsolódást!  

A rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólíthatunk meg és csábíthatunk ki a szabadba. A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője.

Madármegfigyelés, Kép: MMTE/Orbán Zoltán
Madármegfigyelés, Kép: MMTE/Orbán Zoltán

Az akció egyben verseny is az európai államok között.  A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt!

Vissza a természetbe!
Átszivárog a turizmusba is az egyre népszerűbb egészség- és környezettudatos életmód iránti igény. Az utazóknál ma már szempont a természetközeliség, ami magával hozta az erdei szállodák vendégkörének bővülését.

Az EMN során begyűjtött megfigyelési adatokat 2017 óta egy online felületen várjuk, mely az alábbi linken érhető el >>IDE<< kattintva. Kérjük, lehetőleg ezt használja mindenki! Ennek használata egyszerű, csak a szokásos adatokat kell kitölteni, végül a „Küldés” gombra kattintani.A felület okostelefonon is tökéletesen működik, akár terepen is kitölthető, körülbelül egy percet vesz igénybe.

Akkor is részt vehet a madármegfigyelésben, ha nem kíván szervezett túrához csatlakozni. Számlálja meg kertje madarait, sétáljon a közeli parkban és erdőben barátaival, családtagjaival, és juttassa el hozzánk észlelési eredményeit, így egyéni részvételével is hozzájárulhat Magyarország sikeres részvételéhez!

A programhelyszínek itt találhatók, és a lista folyamatosan bővül!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!