Facebook hozzászólás
408

Kozák Danuta: a kislányom is olyan…

Jótékonysági nagykövet, boldog édesanya és Magyarország egyik legeredményesebb sportolója. Kozák Danuta ugyan azt tervezte, hogy az idei év csak a felkészülés esztendeje lesz, nem gondolta volna, hogy a szülést követően egyből ilyen fantasztikus sikereket érhet el. Ötszörös olimpiai bajnok kajakozónk úgy véli, többek között annak is köszönheti az aranyérem esőt, hogy az anyaság még erősebbé tette, s rájött, számára nincs lehetetlen!

Egy korábbi facebook bejegyzésedben azt írtad ki, hogy „Miért nevelj hölgyet a lányodból, ha harcos is lehet belőle.” Te is egy harcos kisgyermek voltál?

– Nagyon mozgékony kislány voltam, aki nem kifejezetten óvta a szép ruháját. (nevet) Az, hogy találkoztam a kajakkal, lenyugtatott. A fölös energiáimat sport közben le tudtam vezetni.

Fogadj örökbe egy helyiséget
Kozák Danuta átadja az ajándékot, Kép: Poli-Farbe
Kozák Danuta átadja az ajándékot, Kép: Poli-Farbe

A népszerű sportolóval a Szent Margit Kórház „Fogadj örökbe egy helyiséget” elnevezésű kampány keretében megújult Krónikus Belgyógyászati Osztályán találkoztunk. Kozák Danuta ugyanis a Poli-Farbe jótékonysági nagykövete. A vegyipari cég festékadományából újult meg a kórház, amihez tásult egy különleges orvosi műszer is, amit az örszörös olimpiai bajnok adott át.

A kislányotok is ilyen mozgékony?

– Ha ezt a szülés után fél évvel kérdezik meg, azt feleltem volna, hogy nem, ő egy nagyon nyugodt baba. De mostanában kezd olyan mozgékony lenni, mint amilyen én voltam gyerekkoromban! Zora mindig tud valami újat mutatni magából, jó látni szülőként, ahogy felfedezi a világot. Ez egy nagyon izgalmas korszak. Egyre okosabb, és ügyesebb.

Visszatértél a kőkemény versenyzéshez. Az, hogy anyuka vagy, ad egyfajta plusz energiát az edzéseken és a megmérettetéseken?

– Egyik oldalról anyukaként nehezebb a szülés előtti sportteljesítményt megtartani. Viszont érzelmileg rengeteget ad nekem! Szerintem lelkileg is megerősödtem. Sokat változtatott rajtam az anyaság: lehet, az ember azt érzi olykor, hogy nem tudja megcsinálni, de mégis sikerül!

Kozak Danuta, Kép: Poli-Farbe
Kozak Danuta, Kép: Poli-Farbe

Nem hiába mondják, hogy az anyák igazi szuperhősök, számukra nincs lehetetlen! Egyébként a verseny eredményeid is ezt mutatják: már három világbajnoki aranyérmet szereztél, az EB-n pedig két aranyat és egy ezüstöt hoztál el.

– Azt gondolom, hogy ez az egyik legjobban sikerült évem. Főleg, hogy szülés után ugyanazt a formát tudtam hozni, mint az olimpián. Őszintén, egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ezt véghez tudom vinni.

Meglepett?

– Ezt így nem mondanám, mert ott voltam ugye minden nap az edzéseken, és láttam, hogy jó formában vagyok. De én úgy indultam neki a 2018-nak, hogy ez egy felkészülési, visszatérési év lesz, ehhez képest bombaformát sikerült hoznom! Jó visszaigazolás, hogy szülés után is lehet, ha nem is csodákat, de ugyanazt a szintet hozni, mint előtte.

Teszteld magad őszintén!
Ma már nem kétséges, hogy az életmódunk milyen óriási hatással van az egészségünkre, betegségeket okozhat és gyógyíthat is. Dr. Vernes Réka, az Életmód Orvosi Központ életmód orvosa szerint éppen ezért is van kitüntetett szerepe az életmód orvoslásban a gondos felmérésnek, ami túlmutat a hagyományos orvosi felmérésen. Íme, a legfontosabb kérdések, amelyeket végig kell gondolnunk az életmódunkkal kapcsolatban.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!