Facebook hozzászólás
310

Köszikávé – ugye te is segítesz?

Idén is megrendezi a Szemem Fénye Alapítvány jótékonysági eseményét, az Országos Köszikávé Napot.Szeptember 25-én várják a csatlakozókat, akik segítségével, mintegy 3 millió forintot szeretnének összegyűjteni gyermekhospice tevékenységünk támogatására. Mindössze 200 forinttal kell ezen a napon többet fizetni a napi kávéadag elfogyasztása után.

 

 

Kép: Köszikávé Facebook oldala

A kávé a világon az egyik legismertebb kultúrnövény, a belőle készült ital pedig az egyik legelterjedtebb élvezeti cikk a Földön. A töretlen népszerűségnek örvendő frissítő ismertségét először az angliai rákbetegeket támogató Macmillan Cancer Support alapítvány használta forrásteremtő kezdeményezéshez. Az első „World’s Biggest Coffe Morningot” 1990-ben rendezték meg, a kampány azóta is több tízezer embert késztet aznap a jótékony kávézásra,  amellyel eddig több mint 123 millió fontot gyűjtöttek össze.

A Szemem Fénye Alapítvány ezt az angliai hagyományt hívja életre hazánkban a közösségi kávézás és adományozás népszerűsítésével immáron harmadszorra. A hazai akció célja, hogy elősegítse olyan közösségi összejövetelek megtartását, amelyeken pénzbeli adományok gyűjthetőkaz első hazai gyermekhospice ház, a pécsi Dóri Ház fenntartásához. Az alapítvány arra kéri a közösségeket, munkavállalókat, klubokat, iskolákat, baráti köröket, hogy szeptember 25-én az amúgy is elfogyasztott kávéjuk, vagy éppen a saját maguk által szervezett programon kínált reggeli frissítők, sütemények jelképes árával – azaz fejenként legalább 200 Ft-tal – támogassák a Szemem Fénye Alapítvány munkáját.

Az alapítvány weboldalán számtalan megvalósítási ötlettel segítik a kávézás elkötelezett híveit. Süteménybe helyezhető zászlócskák, ízléses, kávéscsészébe helyezhető dekoráció, a legkisebbeknek kávé tematikájú színezők, rengeteg programötlet lelhető fel az oldalon, melyekkel aközösségi élmény és jótékonykodás okozta jó érzésre még egy lapáttal rátehetnek a házigazdák.

A Dóri Ház gyermekhospice szolgáltatását támogató adományok az asztalra helyezett, tetszőlegesen kiválasztott és feliratozott perselybe kerülnek, amit az összejövetel végén tudnak a szervező házigazdák a Szemem Fénye Alapítványhoz eljuttatni.

Szívesen csatlakoznál a kampányhoz? A küldetés mellé állt számos vendéglátóegység is, amelyek az aznap náluk elfogyasztott kávék árának egy részét – vagy egészét – ajánlották fel az ügy támogatására. A résztvevő vendéglátóhelyek felkerülnek az alapítvány honlapján megtalálható térképre is, így a kávézni vágyók könnyebben rájuk találnak.

Csatlakozz Te is kampányhoz! Szervezz Köszikávé napot a környezetedben élők számára! A www.szememfenye.hu weboldalon, valamint a Köszikávé facebook  oldalán, minden, a nap lebonyolításához szükséges információt megtalálsz.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!