Facebook hozzászólás
407

Könyv-Bor-Jazz – egy fesztiválon!

Balatonfüreden június 6. és 11. között a Könyv-Bor-Jazz Fesztiválon könyvbemutatókkal, koncertekkel, borkülönlegességekkel várják az érdeklődőket. A rendezvényen könyvárverést is tartanak, licitálni lehet majd Blaha Lujza emlékalbumára is.

Ezen a júniusi héten a balatonfüredi Jókai Mór Emlékház parkja reformkori nyomdává alakul,ahol a gyermekek megtervezhetik saját könyvborítójukat, a felnőttek pedig elkészíthetik könyvtáruk ex-libris képét. A Vaszary Galériában és annak teraszán az irodalom és a zene kap főszerepet, a Blaha utcán pedig borkülönlegességeket lehet kóstolni – közölte az MTI-vel Magyar Kinga szervező.
A rendezvény első napján a Vaszary Kávézó terasza ad otthont a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok megnyitójának, melynek díszvendége Térey János költő, író lesz, akivel Lanczkor Gábor költő beszélget. Az est zárásaként Bardon Ivett és Piller Balázs koncertje hallható majd.

Kép: Pixabay
Borbemutató és borkóstoló várja a vendégeket Kép: Pixabay

Szerdán kezdődik a Mike és Tsa és Portobello Aukciósház 86. könyvaukciójának könyvkiállítása a Vaszary Galériában, a kávézó teraszán pedig a Jelasity Péter-Barta Zsolt Duó borkóstolóval egybekötött koncertje hallható.
A rendezvény harmadik napján gyermekek számára szervezett író-olvasó találkozónak ad otthont a Lipták Gábor Városi Könyvtár, melynek vendége Kertész Erzsi író lesz. A Vaszary Galériában Bálint András színművész Arany János-estjét hallgathatják meg az érdeklődők, a kávézó teraszán a Rafael Márió Trió zenél.
Rendhagyó, improvizatív tárlatvezetéssel várja pénteken a látogatókat a Kortársunk Daumer című kiállításon Szőke András filmrendező, színész a Vaszary Galériában. A kávézó teraszán Tóbiás Krisztián A Wilkinson penge című kötetét mutatják be, ezt követően az Anna és Ivett kalandjai nevű formáció ukulelével kísért énekkel szórakoztatja a közönséget, Géczi János író pedig életéről beszél majd.
A Blaha utcán ugyanezen a napon borbemutató és borkóstoló, a Mol Nagyon Balaton színpadon pedig jazzkoncertek várják a látogatókat. Mások mellett fellép a Hot Jazz Band.
Szombaton délelőtt gyermekkoncert, kora este pedig Hobó várja a látogatókat a Vaszary Kávézó teraszán, akivel Szőcs Géza költő beszélget.
A Galéria Széchenyi termében rendezik meg a Mike és Tsa és Portobello Aukciós Ház 86. könyvaukcióját, amelyen olyan könyvritkaságokat árvereznek el, mint a Bécsi Arany Biblia, a Blaha Lujza-emlékalbum Porzsolt Kálmán szerkesztésében, Jókai Anna Kötél nélkül című írása és Kosztolányi Dezső egyik kézirata – mondta a szervező.
A fesztivál zárónapján a Vaszary Kávézó teraszán Lanczkor-Kocsis Krisztina fuvolaművész Partita című művének könyvbemutatóját tartják, mely Johann Sebastian Bach a-moll szólódarabjának titkait elemzi, kora este Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint koncertezik . tájékoztatott a színes programokról a szervező.

Somogy borai is fesztiváloznak végre!
Somogy megye borait népszerűsíti az első Somogyi Borfesztivál, melyre június 8. és 11. között kerül sor Kaposváron. A rendezvényen tizenhat termelő mutatkozik be, de az ő válogatott boraikon kívül pálinkákat, somogyi sonkákat és sajtokat is lehet majd kóstolni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!