Facebook hozzászólás
453

Konyhaszínház – röhögés nélkül? Kizárt!

Sikerrel startolt az első magyar Konyhaszínház. Nádas György színész, humorista és Buday Péter séf megnevettette, vendégül látta, és hasznos tanácsokkal ajándékozta meg közönségét. Itt azonban nincs megállás. Országos turnéra készülnek!

Nádas-Buday egy serpenyővel Óbudán, Kép: Konyhaszínház
Premier Nádas Györggyel és Buday Péterrel, Kép: Konyhaszínház

Összefogott Nádas György – színész, humorista, szenvedélyes amatőr szakács és Buday Péter – mesterszakács, séf. A humor és gasztronómia egyedi társulásából pedig óriási siker kerekedett. Sokan eljöttek, ettek-ittak és nevettek az első magyar Konyhaszínház premierjén, amelynek az óbudai Esernyős Közösségi Tér adott otthont. Péter az ételt sózta, Gyuri pedig – aki Krúdy Gyula leghűségesebb követője az élet- és ételszeretetben – humorral fűszerezte az eseményt.

A Konyhakópék az élő főzőműsorban egy óra alatt több tucat ételt készítettek el – a közönség javaslatára, akik interaktív módon bekapcsolódtak és beleszóltak a produkcióba. A résztvevők mindemellett zsűrizhették is az elkészült ételeket, amelyek nem csak finomak és egészségesek voltak, de könnyen el is készültek.

Hallottad?
Új főzős műsor indul az RTL-II-őn! Itt mindent megtudhatsz!

A kondérban főtt kapros-kakas különleges ízvilágával ejtett rabul, de a pár perc alatt készre főtt almás resztelt máj, és a házilag készített nutellás mézes körte is óriási sikert aratott. Buday a konyhaművészet mellett hasznos és praktikus tanácsokkal is ellátta a Konyhaszínház közönségét. Megtanította többek között, hogyan lehet pár másodperc alatt megszabadulni a fokhagyma héjától anélkül, hogy kést ragadnánk, miként lehet kiszedni könnyedén és gyorsan a tejfölt a dobozából kanál használata nélkül illetve, hogy miként lehet egy szikkadt kenyér és kevés zellerzöld felhasználásával egészséges „lisztet” nyerni.

Konyhaszínházi premier - hosszú asztalnál főznek Óbuda főterén
Kép: Konyhaszínház

– A telerakott has, az ízes falatok és a kedélyes hangulat a Konyhaszínházban egymásra találnak. A főzést és az ételt tiszteljük, és komolyan vesszük, de meggyőződésünk, hogy vidámsággal fűszerezve jobban csúszik le a falat. A közönség jól érzi magát, szórakozik és eszik. Amíg mi elkészítünk 20-25 féle ételt, a résztvevők gasztro-kulturális élvezetet is kapnak. Az étel és élet szeretete kortól független, így a produkció a legfiatalabbaktól a legidősebbekig érdeklődésre talál. – mondta Nádas György, aki a produkció ötletgazdája.

Tudtad?
Hódít az egyszerűség eleganciája! Itt megmutatjuk az idei konyhakiállítás legszebb darabjait!

– Célunk, a magyar ételkultúra megismertetése. Bebizonyítjuk, hogy rövid idő alatt is kiváló ételeket lehet elkészíteni, bármilyen alapanyagból, némi praktikával és hozzáértéssel. Szerintünk gyorsabb a friss étel elkészítése – egészségesebb, is mint a zacskós – lehet 5 perc alatt pörköltöt készíteni, 10 perc alatt kacsasültet sütni. A kakasragu kondérban, vagy a vajpuha karaj sem ördöngösség. A Konyhaszínházban átadjuk a legfontosabb konyhai praktikákat a közönségnek.”- mondta Buday Péter.

A jókedv és nevetés garantált, és jó hír, hogy ezen túl bárki belekóstolhat az első magyar Konyhaszínház ízeibe. Nádas és Buday országos turnéra indul. Fesztiválokon, sport- kulturális és gasztronómiai eseményeken forgatják legközelebb a fakanalat.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!