Facebook hozzászólás
260

Kispanda született Madridban

Óriási szenzáció: pandabocs született a madridi állatkertben pénteken. A látogatók nhány hónap múlva már megtekinthetik a kis állatot.

Hamarosan a látogatók is élvezhetik a játszadozó pandák látványát – Kép: SXC

A kölyök a Hua Cuj Pa nevű óriáspand harmadik bocsa: három éve ikreknek adott életet. Po és Tö Tö nevű kölykeit azóta már Kínába szállították, ahol a csengtui pandaközpontban arra készülnek, hogy visszavezessék őket a vadonba.

Az állatkert illetékesei szerint a pénteken született bocs hangosan sír, anyja babusgatja. Néhány hónap múlva fogják csak bemutatni a kis jövevényt az állatkert közönségének.

Július elején a tajpeji állatkertben született pandabocs, a hónap közepén pedig az atlanti állatkert óriáspandája hozott világra ikreket. Két hete a schönbrunni állatkertben is pandaáldásnak örültek, egy bocsa született a Jang Jang nevű nősténynek. Egy hete a washingtoni állatkertben jött világra egy óriáspanda ikerpár, amelynek egyik tagja azonban elpusztult. Két hét múlva várják az edinburghi állatkertben is a Tien Tien nevű nőstény panda kölykének világra jöttét.

Világszerte 13 állatkertben élnek pandák fogságban. A világban mindössze 1600 panda él szabadon – főként Kínában -, mintegy 300 pedig fogságban.

Szlovákiába költözik a győri kistigris

Szlovákiába költözik a napokban a győri Xantus János Állatkert egyik kedvence, a februárban született bengáli kistigris. A tigriskölyök világrajövetele több okból különlegességnek számított. A mára tinédzser nagymacskává cseperedett ragadozót az állatkertek közötti csereprogram keretében viszik északi szomszédunkhoz, ahol megfelelő körülmények között folytatják gondozását.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!