Facebook hozzászólás
167

Kis gyerekeknek Mini Terminál

Havonta egyszer Mini lesz a Design Terminál, birtokukba veszik a gyerekek és igazi kis designerként tervezik át az őket körülvevő világot. Ezen túl rendszeres design műhellyel várják a 6-12 éves kisiskolás korosztályt!

A Design Terminál azért jött létre, hogy ösztönözze a kreatív iparban tevékenykedő fiatalok hazai kibontakozását, és felhívja a figyelmét a tehetségükben rejlő lehetőségekre. De ahhoz, hogy még több kreatív-gondolkodó  felnőttre lehessünk büszkék már kisgyerekkorban el kell kezdeni a szemléletformálást.

A Mini Terminál célja, hogy a foglakozások során felhívja a figyelmet az alkotás fontosságára a gyerekek fejlődésében és utat mutasson a szülőknek, hogy hogyan őrizhetik meg és mélyíthetik el a kicsikben rejlő kísérletező kedvet és kreativitást. Abban segít, hogy olyan felnőtteket nevelhessenek, akik fogékonyak és nyitottak az újdonságokra és képesek lesznek teljes értékűen és kompetensen részt vállalni szűkebb és tágabb környezetük esztétikai alakításában. A műhelymunkák során a gyerekek, környezettudatos, reflektív, gondolkodó valamint értő és elemző hozzáállását erősítjük. A design különböző területeihez kapcsolódva vetnek fel témákat, mely a tervező-alkotó folyamatokat indíthatják be. A programok lehetővé teszik, hogy a résztvevő gyerekek és szüleik aktívan akár együtt tervezzenek, az egyes anyagokat jobban megismerjék, az alkotás és a funkcionális, tárgyi és esztétikai gondolkodásban elmélyüljenek egy-egy konkrét feladat kapcsán.

 

E-heti téma a bicikli!

A Föld Napja alkalmából a szombat délutáni bringás felvonulásra is lesz.Egy vérbeli biciklis tudja, hogy milyen fontos, hogy a sötétben is látható legyen! Nem csak a lámpa és a macskaszem, hanem a fényvisszaverő öltözetre és bicajos jelzésekre is figyelni kell.

Ezért most különleges fényvisszaverő bicikliékszereket készíthetnek: manók, virágok pillangók, színes anyagok és csillogó felületeket használva. A környezettudatosság szellemében pedig a Medencecsoport molinóit fogják újrahasznosítani.

 

Itt a tavasz, biciklizz!

Gyere és készítsd el a díszeket, hogy a te biciklid legyen a legszebb!

 

Helyszín: Design Terminál, 1051 Budapest, Erzsébet tér 13.

Időpont: 2013. április 20. 10.00- 12.00

Belépőjegy: 500,- Ft/gyerek



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!