Facebook hozzászólás
227

Kilépett a medréből a Balaton – képekkel!

A szélsőséges időjárási miatt több rendkívüli intézkedést vezettek be a dél-balatoni vasútvonalon. Leállították a balatoni kompközlekedést is Szántód és Tihany között, és nem indulnak a személyhajójáratok sem a viharos erejű szél miatt.

A dél-balatoni vasútvonalon több szakaszon kidőlt vagy megdőlt fák akadályozzák a vonatközlekedést. Aki teheti, ne is tervezzen most utazást a Székesfehérvár–Siófok–Fonyód–Nagykanizsa vasútvonalon. Budapestről Nagykanizsára és Nagykanizsáról Budapestre a kétóránként közlekedő gyorsvonatok indulási idejében eljutási lehetőséget biztosít a vasúttársaság. Budapest és Székesfehérvár között vonattal, Székesfehérvár és Nagykanizsa között azonban csak vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni.

Kidőlt fák miatt szünetel még a vasúti közlekedés Gyékényes és Somogyszob, továbbá Kaposvár és Kaposmérő között.

Víz alatt álló utca Fonyódon – Képek: MTI/ Varga György

Leállították a balatoni kompközlekedést is Szántód és Tihany között, és nem indulnak a személyhajójáratok sem a viharos erejű szél miatt – tájékoztatta Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója az MTI-t.

Homokzsákokat pakolnak egy víz alatt álló utcában Fonyódon

A vezérigazgató elmondta, hogy védett helyre vontatták és rögzítették a hajóikat. A zrt. vitorláskikötőiben folyamatos a szolgálat, hogy megelőzzék a károkat. A bérlők esetenként lazán kikötött hajóinak védelméről is gondoskodtak, ahol kellett, ott saját pótköteleikkel rögzítették őket.

Víz alatt áll a szabad strand Balatonbogláron

A komp- és hajóközlekedés esetleges újraindításáról péntek reggel dönt a cég vezetősége.

A viharos szél miatt kicsapódó hullámok által elárasztott parti sétány Balatonfenyvesen – Kép: MTI/Török Tünde

A Mávinform azt javasolja az utasoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak a menetrendről és az aktuális helyzetről Mávdirekt 06-40 49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán, illetve a MÁV, a MÁV-Start vagy a vonatinfó weboldalán (www.mav.hu, www.mav-start.hu, vonatinfo.mav-start.hu).

Folytatódik az ítéletidő
A Dunántúlon helyenként 100 kilométer/óra körüli szél. A Balaton déli partján mintegy ötszáz ingatlant védenek a kicsapódó hullámoktól. A viharos szél miatt több megyében is megsérültek villanyvezetékek a rájuk dől fák miatt. Lakóépületek is károsodtak.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!