Facebook hozzászólás
238

Kezdheted számolni az új kötelező biztosítási díjadat!

Bár sok autósnak már nem január elseje a kötelező biztosítás fordulónapja, még mindig több mint 2 millió autósnak az. Ők mától már elkezdhetnek számolni, hogy hol érdemes szerződniük. A legtöbbjük emelkedő díjakkal kalkulálhat.

Az év végi évfordulóval rendelkező autósoknak november 30-áig kell eldönteniük, hogy át kívánnak-e szerződni másik biztosítótársasághoz, vagy maradnak-e jelenlegi biztosítójuknál.

Tavaly 300 ezren váltottak biztosítót – Kép: Wikipedia

Bár a 2010. évi törvényi változásoknak köszönhetően már sok autósnak eltér az évfordulója a korábban egységes december 31-ei időponttól, a többség – mintegy 2,2 millió jármű és tulajdonosaik – még mindig érintett a most induló kötelező biztosítási kampányban.

A 2015. január elsejétől érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjait 14 biztosító közzétette. Az autósok így már elvégezhetik kalkulációjukat az összehasonlító portálokon. A legtöbb autós emelkedő díjakkal találkozik majd az idei kampányban a Biztosítás.HU szerint. A biztosítási és banki portál gyorselemzése szerint a díjak átlagos emelkedése 10% körüli lesz a meghirdetett tarifák alapján.

Kötelező felelősségbiztosítási átlagdíjak, 2010–2014

Mindez nem meglepő a tavaly óta töretlen díjemelkedési trendeket figyelembe véve. Ez az emelkedés az egyes autósoknak átlagosan mintegy 1500–2000 forint többletköltséget jelenthet, de akad olyan biztosító és szegmens is, ahol az emelés ennél jóval nagyobb mértékű (20–100% közötti) lesz. A mostani tarifákkal a díjak emelkedése akár jelentős lendületet is vehet.

Az idei kampány legfontosabb kérdése az lesz, hogy a díjemelkedésekkel szembesülő autósok át tudnak, illetve át akarnak-e szerződni kedvezőbb díjat kínáló másik biztosítótársasághoz, vagy maradnak jelenlegi biztosítójuknál, és elfogadják az ingerküszöb közelébe szánt többletdíjakat. Ez fogja meghatározni a váltók idei számát, illetve eldöntheti azt is, hogy a jövőben hogyan folytatódik a díjemelkedési tendencia. Tavaly mintegy 300 ezer autós döntött a váltás mellett. (Forrás: Biztosítás.HU)

Ezeket az újdonságokat is láthatod majd a Mobilitás 2014 Autókiállításon! Képekkel
Húsz márkakereskedő 26 márkája vesz részt a november 21–23-ai Mobilitás 2014 Autókiállítás és Vásáron. A háromnapos rendezvény célja, hogy megmutassa a nagyközönség számára, hol tart napjainkban a járműipar, mik a legújabb trendek, és melyek a legfontosabb, Magyarországon is megjelenő újdonságok.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!