Facebook hozzászólás
504

Kend a falra! – Na, ezt megnéznénk!

Óriás falfelületre álmodhatják meg alkotásaikat a művészek a CTP nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat pályázatán. Az alkotók – illusztrátorok, vizuális művészek, festőművészek és grafikusok – számára a megvalósításhoz a cég saját ipari ingatlanjainak falfelületeit bocsátja rendelkezésre. Így ezek az épületek és ipari parkok a jövőben különleges szabadtéri kiállítóteremként is fognak működni.

A megvalósításhoz nyújtott segítség mellett a társaság összesen 200 ezer cseh korona pénzdíjat is felajánlott a két nyertesnek. A nemzetközi CTP Art Wall pályázat példa nélküli a cseh kulturális életben.

Art Wall pályázat, Kép: sajtóanyag
Art Wall pályázat, Kép: sajtóanyag

– Szeretnénk lehetővé tenni a művészeknek, hogy a hagyományos formákkal szakítva, mutassák be alkotásaikat, és ezzel vizuális élményt osszanak meg újszerűen egy szokatlan környezetben – nyilatkozta a CTP vezérigazgatója.

– Őszinte meggyőződésem, hogy a pályázat révén érdekes, sőt akár eddig ismeretlen tehetségeket fogunk felfedezni – tette hozzá Remon Vos.

A projekt fő célja, hogy magasabb szintre emelje a nyilvános terek esztétikai értékét, és egyben megszépítse az ipari és logisztikai csarnokokat nemcsak Csehországban, hanem a CTP-nek otthont adó más kelet-közép-európai országban is. Az első év győztesei a CTP két ipari épületének egy-egy falán valósíthatják meg elképzelésüket: a D1-es autópálya melletti CTPark Humpolecben és a CTPark Prague Airport egyik épületén. A CTP összesen több mint 6500 négyzetméternyi falfelületet bocsát a művészek rendelkezésére.

A zsűri első körben a 10 legjobb műalkotást választja ki, a győztes pályázatokat pedig a díjátadó gálán jelenti be. A zsűriben a CTP, a CBRE, az Architect Acht, a Global Street Art, a DRAWetc. és az érintett települések képviselői kapnak helyet.

Uralkodó, aki nem úri kedvtelésből kedvelte az országgyűléseket
Ausztria, Horvátország, Magyarország, Szlovénia és Ukrajna közös alkalmi bélyegblokk kibocsátásával emlékezik meg Mária Terézia születésének 300. évfordulójáról. A bélyeget Svetlana Milijaševič szlovén képzőművész tervezte és az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben.

– Semmilyen módon nem korlátozzuk a műalkotások témáját. Szabad utat engedünk a kreativitásnak és a képzelet szárnyalásának. Az alkotások és a helyszín viszonya – akár környezeti, akár tematikus szempontból – fontos lesz az értékelés során – tette hozzá a cég vezérigazgatója.

A CTP Art Wall projekt közreműködő partnere a CBRE Art of Space művészeti projektje, amely csehországi ipari övezeteket és raktárépületeket céloz meg. Ez a kezdeményezés a tájékoztatást, az oktatást, valamint a szakemberek, a hatóságok és a közvélemény közötti tudásmegosztást kívánja ösztönözni. A CTP Art Wall pályázat művészeti szervezője a DRAWetc vizuális stúdió.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!