Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2015. július 30. 17:00 | PP-Eletforma

SZÍNHÁZI CSEMEGE

Kecskeméten dobbant a Csodaszarvas

Idén is ünnepi programmal várja a kecskeméti Katona József Színház a helybelieket és a színházkedvelőket.Augusztus 1-jén este bemutatják a Csodaszarvast, Gulyás Levente – Belinszki Zoltán nagysikerű musicaljét.

Eredetlegenda – dalban, táncban, Kép: sajtóanyag

A darabot előzőleg a szarvasi Cervinus Művészeti Fesztiválon láthatta a közönség. 35 táncos, 13 felnőtt és 10 gyermekszereplő játszik benne. A musicalt Magyarországon eddig egyedülálló látvánnyal teszik emlékezetessé az alkotók. A vizuális élményen túl táncban is gazdag lesz a csoda, melyet a Cervinus Teátrum, a Duna Művészegyüttes és a Tessedik Táncegyüttes közösen tesz nagyszabásúvá.

Kép: sajtóanyag

„- Az előadást átalakítottuk a kecskeméti udvarszínház színpadára, hogy ugyanazt az élményt tudjuk nyújtani a kisebb színpadon is, mint amit a szarvasi Vízi Színházban már megszokott tőlünk a közönség. A szarvasi Erzsébet liget lombozatára tervezett 3D-s vetítést is újra kellett gondolunk, de reméljük, hogy ez a módosított látványelem is hasonló élményt fogunk nyújtani a kecskemétieknek is. „ – mondta Varga Viktor a musical rendezője.

Mit jelent eredetmondánk az új generációknak? A férfi vagy a nő irányítja a családot? Itt élnünk-halnunk kell, vagy tovább vándoroljunk a jobb élet reményében? Egy nagyszabású táncjátékban mutatják meg, mit gondolnak ma az anyaságról, a testvérharcról, a hagyományról és az újításról – a történelmi Magyarország kellős közepén.

Szereplők: Dósa Zsuzsa (Domján Edit díjas), Nádházy Péter, Benkő Géza, Boronyák Gergely, Bardon Ivett, Polák Ferenc, Tatár Bianka, Magyari László, Csasztvan András és Nánási Attila. A koreográfiát Juhász Zsolt Harangozó Gyula-díjas koreográfus jegyzi.

Ha pedig Diósgyőr felé jársz, nézd meg a boszik, az alkimisták éjszakáját!

 

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!