Facebook hozzászólás
377

Karib-tenger kaktuszai

Fehér homokos, kókuszpálmás tengerpartok, égszínkék óceán, korallzátonyok színes élővilága és a helyiek örökké vidám életfelfogása jut eszünkbe, ha a karibi szigetvilágot emlegetjük. Kevesen tudják, hogy Földünk e varázslatos része számtalan fantasztikus kaktuszféle élőhelye is. Ebből ad ízelítőt a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete szeptember 8-ától 10-éig az ELTE Füvészkertjében. 

Természetes környezetüket megjelenítve mutatják be a kaktuszgyűjtők a növényeket, hogy lássuk azok természetes környezetét is.

Karib-tenger kaktuszai, Kép: Gömböc kaktusz, Kép: Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete
Karib-tenger kaktuszai, Kép: Gömböc kaktusz, Kép: Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete

Kivételesen egyebek közt láthatóak lesznek a Dr. Mészáros Zoltán által először leírt kubai Dinnyekaktuszok /Melocactus nemzetség/, a melegkedvelő oszlop kaktuszok, és megjelennek az epifita kaktusz fajok is endemikus orchideák és broméliák társaságában. Ezen kívül az országos kiállításhoz híven láthatók lesznek vegyes kaktusz gyűjtemények és fajokra specializált szakmai gyűjtemények is.

Gömböc kaktusz, Kép: Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete
A kaktusz virágai, Kép: Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete

A rendezvény egyben emlékkiállítás is, az idén elhunyt Farkas János izsáki gyűjtő szakmai életútját idézik fel személyes kaktuszos tárgyaival és növényeivel. Az úgynevezett kaktológia külföldön is ismert szakembere, a legnagyobb fajszámú hazai magán gyűjtemény létrehozója volt!

A kiállítás ideje alatt növénybörze, illetve gyermekfoglalkoztató is várja az érdeklődőket. Az egzotikus növénycsodák tárlata 2017. szeptember 8-10. között, naponta 9-től 17 óráig látogatható az ELTE Füvészkertjében (Budapest, VIII., Illés u. 25.)

(Forrás: www.kaktuszgyujtok.hu)

6 csodás hazai fürdőt ajánlunk az őszre
Még élvezzük a nap fantasztikus sugarait, de már készülhetünk az őszi hétvégékre, amikor már a fedett fürdők a menők. A termalfurdo.hu szakértői összegyűjtöttek hat remek, esőbiztos fedett résszel rendelkező „pancsizót”.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!