Facebook hozzászólás
381

Kaliforniában riogat a mérges sárgahasú

Egy különlegesen erős méreggel rendelkező kígyó bukkant fel a dél-kaliforniai partoknál – jelentette az Origó. Az úgynevezett sárgahasú tengerikígyó feltehetően az óceán melegedése miatt keresett eredeti lakhelyétől északabbra életteret. 

Tetemét valószínűleg a tenger most ki Ventura környékén. A fövenyen egy szörfös vette észre. A Pelamis platura trópusi vizekben él, kisebb halakkal táplálkozik. A tudósok azt valószínűsítik, hogy a klímaváltozás és az úgynevezett El Nino jelenség együttesen okozhatta a kígyó vándorlását. A Los Angeles megyei természettudományi múzeum szakértője, Grey Pauly szerint az óceán melegedése miatt az eset megismétlődhet, sőt újabb fajták is felbukkanhatnak.

Sárgahasú tengerikígyó, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

A tengeri kígyók csak a vízben élnek, és egytől egyig mérgesesk. A sárgahasú tengerikígyó nagyon erős méreggel rendelkezik, és a korallkígyót, valamint a királykobrát is magába foglaló mérgessiklófélék (Elapidae) családjával áll legközelebbi rokonságban. A Heal the Bay természetvédő szervezet éppen ezért arra figyelmeztette a környékbelieket, hogy eszük ágába se jusson befogni ismeretlen kígyókat. Inkább fotózzák le, jegyezzék fel a felfedezés pontos helyszínét, és jelentsék az illetékes hatóságoknak.

A globális felmelegedés nemcsak Kalifornia környékén okozhat meglepetést. A tudósok szerint például a Kárpát-medencében csapadékos, de enyhe telünk lesz megint. Ez azt jelenti, hogy a környék növény- és állatvilága is változhat. Tavaly és idén is az enyhe tél miatt az Alföldön alaposan elszaporodtak a rágcsálók!  

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!