Facebook hozzászólás
303

Jön a július végi holdtölte

Több szempontból is a legek vitorlásversenye lesz az idei Kékszalag. 50. alkalommal rajtol el a csapat Balatonfüredről, rekord számú, több mint 500 hajó nevezett be! Szakértők a Litkei Farkas illetve a Józsa Márton vezette csapatot tartják a legesélyesebbnek, de majd 30 hajóosztályban osztanak majd díjat. Rajtra kész a Csak a Nőknek Magazin hajója is – a fedélzeten neves vitorlázó hölgyek és lelkes amatőrök szelik majd a habokat.

A hagyományoknak megfelelően a höldtöltéhez legközelebbi júliusi hétvégén rendezik a Balaton leghíresebb vitorlásversenyét, a Kékszalagot. Július 26-án reggel 9-kor indul – a légvonalban – 160 km-es távra a több mint 500 hajó. Abszolút esélye a katamaránoknak van, de majd 30 hajóosztályban osztanak majd érmet.

Kékszalag, rajt, Balatonfüred, 2016.07.14., Kép: wikipedia
Kékszalag, rajt, Balatonfüred, 2016.07.14., Kép: wikipedia

Először áll rajthoz a Csak a Nőknek Magazin hajója, amelyen csak hölgyek versenyeznek. Egyedülálló a mezőnyben, mert kiváló vitorlásversenyző nők mellett lelkes amatőr hölgyek alkotják a legénységet, akik saját szakmájukban mind „nagypályás versenyzők” és elismert szakemberek, akik nem ijednek meg a kihívásoktól, és bátran indulnak el új utakon. Az ötlet Kovács A. Magdolna, a Csak a Nőknek Magazin és Női Klub alapító tulajdonosa fejében született meg, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a hölgyekben rejlő korlátlan vállalkozási szellemre, arra, hogy álmaikat képesek megvalósítani, bármiről legyen is szó!

Hárman a Csak a Nőknek Magazin csapatából, Kép: sajtóanyag
Hárman a Csak a Nőknek Magazin csapatából, Kép: sajtóanyag

A hajó kapitánya Hirschler Judit háromszoros magyar bajnok Kalóz hajóosztályban és sikeres üzletasszony, lányaival, a szintén eredményes vitorlásversenyző Ludovikával és Rebekával együtt először áll rajthoz a Kékszalagon. Magyar Ildikó, volt válogatott kerettag szinte a vízen született, már a szülei is vitorlás bajnokként szelték a habokat. Sportszenvedélye mellett Ildikó sikeres üzletasszony is. Bán Teodóra táncos, koreográfus, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad ügyvezető igazgatója, a magyar kultúra elhivatott szakembere új oldaláról mutatkozik be a versenyen. Anni Pastor külföldön és itthon is elismert divattervező, a magyar kézműves hagyományokat ötvözi egyedi látásmódján keresztül a modern stílusirányzatokkal, most kilép a komfort zónájából, és nemcsak a csapat egyenruhájának megalkotását vállalta, hanem aktívan vesz részt a versenyen is. Dr. Jakics Mónika, a magyar és a nemzetközi cégjog elismert szakértője, sikeres gazdasági és adójogi tanácsadó. Az ismert szakember a vitorlázás szerelmese, aki most versenyzőként is megállja a helyét. Földvári Ágnes, az Easy Business Hungary megalapítója, egy forradalmian új típusú online kommunikációs rendszer magyarországi képviselője, először próbálja ki magát versenyzői szerepben. Antal Vali az egészséges táplálkozás, természetes kozmetikumok szószólója otthonosan mozog a fedélzeten, hiszen korábban ő maga is versenyzett, így lelkes tagja a legénységnek. A Csak a Nőknek Magazin és Női Klub képviseletében Kovács Lili facebook-oldalukon élő közvetítést ad a hajóról, így mindenki figyelemmel kísérheti, hogyan boldogulnak a hölgyek a versenyen.

A Kékszalag fennállása óta kisebb ütközések voltak a vízen, de egyetlen halálos baleset sem történt. Csupán egyszer jött egy olyan vihar, ami még a Balatont jól ismerőknek is meglepetés volt. Akkor 150 hajót és 350 embert mentettek ki. Reméljük, ezúttal kegyes lesz az időjárás a versenyzőkhöz, és a Csak a Nőknek Magazin és Női Klub csapata is bebizonyíthatja, hogy nem csak született feleségek!

Hullámzó Balaton tetején

Egyre nagyobb divat vitorlást venni vagy bérelni. Aki komolyabban szeretné űzni ezt a sportot, gyakran nem is a magyar tengert, hanem az Adriát vagy például az olasz Garda-tavat választja. A balatoni hajósoknak nehéz a megélhetés, mert életük erősen függ az időjárástól is…

 

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!