Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. augusztus 08. 10:45 | PP-Eletforma

IZGALMAS MATEK

Itt az idő felkészülni a matek pótvizsgára!

Hamarosan kezdődik az új tanév, sokan pedig középiskolai pótvizsgára készülnek. Mindkét esetben elmaradhatatlan, hogy a diákok felfrissítsék matematikai tudásukat, számukra jelent óriási segítséget a matekingNYÁR ingyenes videó sorozat.

Hatalmas örömöt jelent, ha valakit felvesznek arra a szakra, ahová szeretett volna bejutni, ugyanakkor sokan nem is sejtik, milyen komoly matematikát fognak tanulni az egyetemen, ezért nem árt átismételni pár dolgot a szeptemberi kezdésig.

Matek a számítógéppel, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Nem könnyű lépést tartani az egyetemi tempóval és az itt-ott felbukkanó középiskolai hiányosságok bizony komoly gondot tudnak okozni. Nekik és a pótvizsgára készülő diákoknak is segítség lehet egy nyári ingyenes videósorozat, a matekingNYÁR, ahol lépésről lépésre, ráadásul lényegre törő, humoros magyarázatokon keresztül vehetik át a középiskolai tananyagot.

Mint azt Mosóczi András, a program megálmodója mondta, a mai világban, amikor a természettudományok enyhén szólva alulértékeltek, sokat számít az, ha valaki vagy valami vonzóvá tudja tenni a matekot. A fiatalok a legjobban azt szeretik a honlapban, hogy érthető és szerethető módon tanítják a nagy mumust.

– Mindenki azt mondja, nem érti, miért kellett ezt máshol olyan bonyolultan elmagyarázni, amikor lehet ilyen egyszerűen is. A mateking életet visz a matematikába, színeket, vicceket, ábrákat és egy olyan érzést alakít ki a diákokban, hogy ezt meg lehet érteni – fogalmazott a honlap alkotója.

A két hete indult matekingNYÁR lényege, hogy ingyenes videókon keresztül hétről hétre átveszik a középiskolai matematikai anyagot.

Pótvizsgázol? Így készülj rá, tuti átmész!
Lassan csordogálnak már a tanévkezdésre vonatkozó hírek: akcióznak a papírboltok, és úgy hírlik, hogy időben a sulikba érnek a tankönyvek is. De vannak jó páran, akik valamilyen okból úgy döntöttek, hogy még a tavalyit forgatják elég sűrűn ezen a nyáron. Ők a pótvizsgások. Most nekik ad felkészülési tippeket a pedagógus…

Mivel a mateking.hu fő profilja még mindig az egyetemi matematika, így elég jó rálátásuk van az elmúlt 5-10 év tapasztalatai alapján, hogy miért okoz gondot az egyetemistáknak a matek és miért buknak olyan sokan.

– A legtöbb ok a középiskolai hiányosságokra vezethető vissza. Ezért is tartom jó lehetőségnek az anyag átismétlését, főleg így, hogy a videók teljesen ingyenesek – tette hozzá a szakember.

A matekingNYÁR anyagait a mateking.hu Facebook oldalán teszik közzé, hetente 3-4 darabot.

Mosóczi András mindenkit arra biztat, hogy tegyenek föl nekik bátran kérdéseket is. Minden videónál az adott témával kapcsolatban várnak olyan feladatokat, amelyekkel nem tudtak elbánni, és kifogott rajtuk. A legjobb, legtanulságosabb feladatokat megoldják, és közzéteszik.

Ne pánikolj, itt a B-terv!
Idén majd 108 ezren jelentkeztek egyetemekre, főiskolákra. A felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése után azonban sajnos nem mindenki örülhetett az eredménynek. Ha te is azok közé tartozol, akinek idén nem jött össze a vágyott egyetemi vagy főiskolai képzés, ne ess kétségbe. A TanfolyamOKJ.hu összeszedte, merre indulhatsz el.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!