Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 20. 15:00 | László Márta

ÚJ BÉLYEG

Itt a nagy csobbanás!

Alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a Budapesten és Balatonfüreden megrendezendő 2017-es vizes világbajnokságot a Magyar Posta. A bélyeg Graphasel Design Studio és Tatai Tibor grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült. 

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA – Fédération Internationale de Natation) égisze alatt 1973 óta rendezik meg a vizes sportok világbajnokságát. Az első versenyen négy számban – úszás, szinkronúszás, műugrás és férfi vízilabda – avattak bajnokokat Belgrádban.

Vizes vb díszboríték, Kép: Magyar Posta

Kép: Magyar Posta

Az első kiírás után 43 évvel Budapest és Balatonfüred ad otthont az immáron 17. vizes világbajnokságnak, ami nem csupán az idei év legfontosabb magyarországi sporteseménye, hanem az elmúlt évtizedek töretlen fejlődését követően a nyári olimpiai játékok után az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó világversennyé vált.

Vizes vb bélyeg, Kép Magyar Posta

A 2017-es vizes világbajnokság rendezési jogát a Nemzetközi Úszószövetségtől a mexikói Guadalajara nyerte el, azonban 2015 februárjában visszaléptek, így a rendelkezésre álló rövid felkészülési idő ellenére Magyarország vállalta át a feladatot.

A versenyhelyszínek kiválasztása lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők és a látogatók Budapest és Magyarország nevezetességeiben is gyönyörködhessenek. A világbajnokság fő helyszíne az újonnan megépült Duna Aréna komplexum lesz, ahol az úszó- és műugró számokat rendezik. Az óriás toronyugrásnak a Parlament épülete előtti Duna-szakasz, a szupertoronyugrásnak Parlamenttel szemközti Duna-part a Batthyány térnél, a szinkronúszásnak a Városligeti Műjégpálya helyszínén felépülő mobilmedence, a vízilabdának a Komjádi Béla Sportuszoda és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda ad otthont. A nyílt vízi úszás versenyszámait a Balaton északi partján elterülő egyik leghangulatosabb településen, Balatonfüreden rendezik. A 2017. július 14-én kezdődő és július 30-án véget érő világbajnokság nyitó ünnepséget a Várkert Bazár előtti Duna-szakaszon, záró ünnepségét a Városligeti Műjégpálya helyszínén tartják.

Az alkalmi bélyegen, melynek hangulatát meghatározza a vízre utaló világoskék alapszín, a világbajnokság kabalafigurái és a világverseny logója jelenik meg. Az elsőnapi borítékon az esemény arculati motívumai mellett a Nemzetközi Úszószövetség logója, továbbá a sportágakra utaló szimbólumok láthatók, míg az elsőnapi bélyegzőt szintén a világbajnokság logója díszíti.

(Források: www.fina-budapest2017.com; www.fina.org; www.wikipedia.org)

Ahol a szükség, ott a Lions segítség
Alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a Lions Clubok Nemzetközi Szövetsége alapításának 100. évfordulóját A Magyar Posta. A bélyegkisív Kara György grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!