Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. május 11. 06:00 | PP-Eletforma

JÉGESŐK A HÉTVÉGÉRE

Infarktusveszélyre figyelmeztet a meteogyógyász!

Sokan örülnek a hétvégén is folytatódó májusi nyárnak. Az időjárásra érzékenyeknek azonban jelentősebb veszélyekkel is szembe kell nézni!

Nyár teáskannával és margarétával, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Már több mint egy hete nincs front, és még napokig nem is lesz Magyarország felett. A hétvégén is folytatódik az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb, koranyári időjárás. A napsütést viszont zivatarok, esetenként heves jégesők zavarják meg, és ezek hatására erősen fülledtté válik az idő, nagy terhelést róva a szervezetünkre.

Az időjárás okozta panaszoknak csak egy kis részét okozzák a frontok, sokkal helyesebb frontérzékenység helyett időjárás-érzékenységről beszélni, ami jóval tágabb fogalom, és a legtöbb embernél ilyen eredetűek a panaszok – magyarázza Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. Így van ez most is! Nincs front a közelben, mégis a meleg, fülledt időben nagyon sokan panaszkodnak keringési és légzési panaszokra, fejfájásra és romló alvásminőségre. Szombatig fokozott lesz az infarktusveszély! Szerencsére az időjárás eredetű panaszok ma már eredményesen kezelhetők.

Világújdonság az időjárási eredetű bajokra – és másra is
Nagyon sok embernek okoz komoly egészségügyi panaszokat az időjárás: például fejfájás, vérnyomás-ingadozás, alvászavarok, depresszió, fáradtságérzet, fokozott ingerlékenység, gyermekeknél magatartásproblémák. Egy most zárult EU-s kutatási program világújdonságot jelentő, új és hatékony eszközt ad a meteogyógyászok kezébe. A MeteoGlass dinamikus fényterápiás szemüveg az egyéni időjárás-érzékenység alapján teszi lehetővé az időjárás eredetű – és egyéb – panaszok személyre szóló kezelését.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!