Facebook hozzászólás
316

Ilyen sem történt még a brit királyi családban!

Látványos drón-show-t láthatott mintegy ezer vendég a Buckingham Palota kertjében a minap, amit a Design Terminal által mentorált CollMot Entertainment készített. A nyolcperces londoni karácsonyi műsor 40 drón felhasználásával készült, a közelgő ünnepi időszakra tekintettel olyan show-elemekkel, mint egy tűzijátékkal tűzdelt karácsonyfa betlehemi csillaggal, egy hulló hópehely, egy angyalt kirajzoló drónos alkotás, illetve egy 3D-s animált rénszarvas. Az utóbbi két show-elem kidolgozásában közreműködött Előd Ági az Open Dimensions Kft-től.

Brit királyi palota és a karácsonyfa, Kép: designterminal.org
Brit királyi palota és a karácsonyfa, Kép: designterminal.org

Mára a CollMot Entertainment Európa vezető drón-fényshow szolgáltatójává vált. Szórakoztató műsoraik világszerte megtekinthetők fesztiválokon, nagyobb kültéri rendezvényeken és vállalati ünnepségeken.

Mi is a Cogito?
A hatékony tanulást segítő közösségi platform, amin keresztül a diákok közösen készítenek jegyzeteket, amiket a tanáraik is ellenőrizhetnek. Máris 800 diákkal dolgoznak együtt a termék fejlesztésén, céljuk 5 éven belül elérni a felsőoktatásban tanulók 70 százalékát.

Művészi értékű előadásaik olyan eseményeken nyújtottak felejthetetlen élményt, mint a 2017-es budapesti vizes világbajnokság, a Shanghai Interactive Festival of Theatre, a tajvani Nemzeti Kaohsiung Művészeti Központ megnyitó ünnepsége vagy a 2018-as augusztus 20-ai budapesti tűzijáték.

Magyar angyal a brit királyi palota kertjében, Kép: designterminal.org
Magyar angyal a brit királyi palota kertjében, Kép: designterminal.org

A lenyűgöző műsorok elkészültéhez intelligens drónflottát használnak, mellyel különböző történeteket ábrázolnak több drónból álló formációval, 3D-s animált drónszobrokkal, drón által indított tűzijátékkal, fényfestéssel, valamint az emberi és a drónos produkciók egyidejű összehangolásával.

Mi is a GlovEye?
Egy olyan kicsi, hordozható és megfizethető eszköz, mellyel a látássérültek hagyományos könyvet vagy hivatalos iratot is el tudnak olvasni. A program a nyomtatott betűket Braille írássá alakítja. A termék kesztyűhöz hasonlítható, a felhasználónak csak végig kell húznia a szövegen a szerkezetet és a kesztyűbe épített tüskék valós időben fordítják azt.

A látványos drón-show mellett szintén büszkeségre ad okot, hogy a Design Terminal alumni GlovEye, a CollMot Entertainment, valamint az innovációs ügynökség Mentorprogramjában jelenleg résztvevő Cogito is részt vett András yorki herceg által alapított Pitch@Palace startup verseny globális döntőjén, Londonban, december 10-12. között. II. Erzsébet brit királynő fia 2014-ben alapította meg a Pitch@Palace startup versenyt, amelynek célja a fiatal, innovatív vállalkozások támogatása és mentorálása.

Páratlan párlatok Kínától Katalinig
Pattogó tűz a kandallóban, halk Csajkovszkij, ritka szivar az asztalon vagy fiatal hipszterekkel teli belvárosi bár egy nyüzsgő szombat éjszakán? Manapság mindkét képnek elengedhetetlen kelléke egy pohár prémium whisky. De milyen utat járt be az élet vizének is nevezett gabonapárlat, míg a világ összes sarkát meghódította?


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!