Facebook hozzászólás
292

Ilyen még nem volt, Harkány duplán ünnepel

Az egészségmegőrzés fontosságára hívja fel a figyelmet májusban a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő. Először ad otthont a gyógyító víz ünnepének, a ThermalFestnek, közvetlenül utána pedig a Gyermekáldás Hetének programsorozatában vállal szerepet.

Sok-sok ember egyszerre tornázik egy harkányi medencében, Kép: sajtóanyag
Sok-sok ember egyszerre tornázik egy harkányi medencében, Kép: sajtóanyag

Először lesz ThermalFest Harkányban május 19. és 22. között. A szervezők hagyományt szeretnének teremteni. Bár a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő adja az események nagy részét, városszerte várják majd kísérőprogramok az érdeklődőket. A négynapos fesztivál nyitónapján Ördög Nóra tart előadást a meddőségről és az anyaságról, emellett kiállítások, színdarabok, gyermekprogramok és sportlehetőségek – például jóga és víz alatti torna – alkotják a ThermalFest programját. Számos koncert is lesz a gyógyfürdő területén, ahol a magyar zenei élet népszerű előadói lépnek színpadra, többek között Mága Zoltán, Janicsák Veca, Vásáry André és a Vivat Bacchus.

Közvetlenül ezután, május 23. és 29. között zajlik a Gyermekáldás Hete, amit másodszor rendeznek meg. Gyermekáldás Hete, emblémaA helyi gyógyvíz a mozgásszervi és bőrgyógyászati panaszok kezelésére alkalmas, de emellett nőgyógyászati problémákra is javasolják a szakorvosok. Korábbi adatok azt mutatják, hogy a harkányi vízzel kezelt nők 44 %-a esett teherbe egy éven belül természetes úton. Az előadásokon és a kísérőprogramokon szó esik még a termékenység és a stressz összefüggéseiről, készítenek majd gyermekáldást elősegítő ételeket és ki lehet próbálni például a képmeditációt is. A programban a Zsigmond Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház meddőségi problémákkal foglalkozó szakorvosai is beszámolnak eredményeikről.

Tudtad, hogy a biowellness 2016 slágere? A részleteket itt olvashatod el! 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!