Facebook hozzászólás
292

Ilyen egy elérhető Michelin-csillagos hely! Te is megnézheted!

Háromra nőtt a budapesti Michelin-csillagos éttermek száma: a Costes és az Onyx megtartotta minősítését, a Borkonyha pedig megszerezte első csillagát.

A magyar Borkonyha új szereplő a 33. alkalommal kiadott Michelin guide 2014-es listáján. „Csodás konyha és remek árfekvés” – írják az értékelésben. Kalocsai Zoltán, a Borkonyha egyik tulajdonosa és ügyvezetője még maga is nehezen hiszi el ezt az eredményt.

Így néz ki egy elérhető Michelin-csillagos hely

Ráadásul az örömhírt a Világevő blog bloggere, Jókúti András tudatta a tulajdonossal és a séffel. „Teljesen váratlanul ért, és sokkolt minket. Először nem is hittem el a dolgot, ezért mondtam Andrisnak, hogy ilyennel nem szabad viccelni – mondta Horváth Tamás. – Aztán amikor kiderült, hogy igaz, én sírtam, Zoli (Kalocsai Zoltán, a másik tulajdonos) pedig összeesett.”

A díj azért is különösen fontos, mert a másik két díjazott, a Costes és az Onyx a csúcsgasztronómiát képviseli – és így lényegesen magasabb árszínvonalat is –, a Borkonyha az első, amelyik a bisztrós, hétköznapi emberek számára is hozzáférhető árú vendéglátásban elérte ezt a kimagasló minősítést.

A kalauzban idén két BIB Gourmand étterem szerepel Budapestről, a Déryné Bistro és a Csalogány 26. A Bib Gourmand szimbólumrendszert, amely az éttermeket ár-érték szerint rangsorolja, 1997-ben hozták létre. Ezekre az éttermekre a kiváló minőség mellett a mérsékelt ár a jellemző.

3 csillag
Arnaud Lallement személyében idén újabb háromcsillagos séfet avatott a Michelin hotel- és étteremkalauz francia kiadása. A konyhafőnök főztjeire az egyszerű és tiszta ízek a jellemzők, amelyek a friss és kiváló alapanyagokra helyezik a hangsúlyt.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!