Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 06. 17:00 | Krajcsó Judit

AUGUSZTUS 20.

Ez minden idők leglátványosabb tűzijátéka lesz

Idén megújítják az augusztus 20.-i ünnepi tűzijáték struktúráját és koncepcióját, és az utóbbi évek leglátványosabb tűzijátékára készülnek a szervezők. Kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra is,

Az államalapítás ünnepe az egyik legfontosabb nemzeti ünnep. Ez mozgatja meg leginkább az embereket Magyarországon, a külhoni magyarság körében, és számos turista is érdeklődik a rendezvények iránt.- emelte ki Kara Ákos a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a múlt heti sajtótájékoztatón, Budapesten.Ennek megfelelően számos újítással, színvonalas programokkal készülnek a nemzeti ünnepre.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A programok idén is a hagyományoknak megfelelően a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődnek, ahol katonai tiszteletadás mellett felvonják a nemzeti lobogót. Ezt követi a honvédtisztjelöltek avatása. Emellett idén is lesz hagyományos ünnepi körmenet, a budai Várban pedig megtartják a mesterségek ünnepét, melyről bővebben majd augusztus 10-én az Országházban tartanak majd sajtótájékoztatót.
Az államtitkár kitért arra is, kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra is. Az ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért idén is az operatív törzs lesz a felelős.

Bravó! Ez Európa egyik legjobb pesti étterme!
The Ritz-Carlton Budapest’s éttermét, a Deák St. Kitchen-t a legjobb európai étteremnek választották magyar konyha kategóriában a World Luxury Restaurant Awards-on. A 2017-es World Luxury Restaurant Awards díjait július 22-én adták át Hanoi-ban.

A szakemberekkel is egyeztetve idén a Lánchíd és a Margit híd közötti Duna szakaszra helyezik át a tűzijátékot. Ezen a szakaszon lehetőség van több új látványelem bemutatására, és a Parlament épülete is kiemelt szerepet kap .
A Dunán idén három nagyobb és tizennégy kisebb kilövési pont lesz, ezt támogatja a Lánchídról indított 29 kilövés. A Lánchíd és a Margit híd közötti szakasz mind a látvány, mind a biztonság szempontjából kielégítő. A félórás tűzijátékot az ipar legmodernebb programjával tervezik meg. A rakéták európai uniós közbeszerzésűek és gyártmányúak. Szükség esetén a tűzijáték egy gombnyomással leállítható – mondta  Leskovics Éva, a NUVU Kft. képviselője, vezető pirotechnikus

Az államalapítás ünnepének rendezvényeiért felelős Hungarofest Nonprofit Kft. által lefolytatott közbeszerzési eljáráson a NUVU Kft. lett a nyertes. A cég – amely a vizes világbajnokság megnyitó tűzijátékát is szervezte – nettó 175 millió 600 ezer forintból valósítja meg az augusztus 20-i tűzijátékot.
Minden eddiginél több látogatót várnak az ünnepi rendezvényekre, melyeknek idén először az NFM szervezője.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!