Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. március 10. 11:00 | László Márta

HAZAI INGATLANPIAC

Így vásárol luxuslakást a felső pár ezer

Csak a piac néhány százalékát teszik ki a prémium kategóriás ingatlanok, mégis kiemelt jelentőségűek mind eladói, mind vevői oldalon. A válság utáni időszakban jelentősen átalakult ez a szegmens; míg régebben a kategória javát az 50 millió forint környéki ingatlanok jelentették, ma már ezzel az árral csak a luxus kategória alját lehet elérni. A kínálat nagyobb része jelenleg 100 millió forint feletti ingatlan, és az ár mellett olyan tényezők is szerepet játszanak, mint például az elhelyezkedés, a felszereltség és egyéb kiegészítő szolgáltatások. A keresleti oldalon egyre növekvő számban jelennek meg a külföldi befektetők, Budapest mellett pedig a balatoni régióban találhatunk bővülő kínálatot.

Jelenleg több mint 250 prémium kategóriába sorolt ingatlan található a A Duna House cégcsoport tulajdonában lévő, exkluzív ingatlanokra specializálódott DH Prime kínálatában. Meghatározó részük a 100 millió forint feletti kategóriába tartozik. A budapesti luxus piac négyzetméterenként ára körülbelül másfél millió forintnál kezdődik, és akár a hárommilliós értéket is elérheti, kimagasló minőségű anyagok és speciális kialakítás esetén.

Napágy a luxusmedence partján, Kép: pixabay

Kép: pixabay

– A legfontosabb faktor az exkluzív ingatlanok piacán Magyarországon is a lokáció, az egyediség és a szolgáltatások komplexitása. Tapasztalataink szerint a luxust vásárló hazai vevőkör tudatosabb és ezáltal kifinomultabb igényekkel és elvárásokkal rendelkezik, mint a válság utáni években, hiszen sok esetben külföldi piacokon is – Dubai, Egyesült Királyság, USA – tapasztalatot szereztek ingatlan adásvételekben – nyilatkozta Uracs Annamária, a prémium ingatlanokra specializálódott DH Prime menedzsere. – Fontos megemlíteni, hogy meghatározó tényező az értékesítéskor a különlegességeket bemutató szakemberek és cégek speciális szaktudása. Ezekben a körökben a bizalom, az üzleti érzék, illetve a közösségi média jelenlét és számos egyéb közvetett szakmai tapasztalat is elengedhetetlen a sikeres ingatlanértékesítéshez. –

Ezt nevezzük mi luxusnak – hinnéd?
A legtöbben garázzsal bővítenék, vagy mosogatógéppel, légkondicionálóval korszerűsítenék otthonukat – derül ki a Fundamenta országos kutatásából. A megújuló energia népszerűségét mutatja, hogy a dobogósoktól kis lemaradással következik a napkollektor, majd a gardróbszoba iránti igény utal.

A legdrágább kategóriában a DH Prime kínálatában jelenleg megtalálható egy klasszikus stílusú, 12 szobás villaépület az Andrássy úton 6,757 milliárd forintért, illetve egy szintén pesti belvárosi luxus lakás 490 millió forintos kínálati áron. A budai oldalon a legexkluzívabb rezidenciákért 1 milliárd forint feletti vételárat kérnek tulajdonosaik, míg egy csodálatos dunai körpanorámás penthouse lakásért több mint 500 millió forintot. Balatonfüreden új építésű luxus lakópark 206 m²-es  lakás, saját 113 m²-es terasszal 309 900 000 forintért vásárolható meg, természetesen saját partszakasszal és örök panorámával a Tihanyi- félszigetre.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!