Facebook hozzászólás
215

Hősök, újítók, felfedezők – a Múzeumok éjszakáján

Mintegy 400 intézmény 2200 programjával várja a közönséget június 25-én a Múzeumok éjszakája. A Hősök, újítók, felfedezők címmel megrendezett országos eseménysorozat kiemelt városa Kecskemét lesz.

Ezen az éjszakán nemcsak a csatlakozó intézmények kiállításai tekinthetők meg, hanem rengeteg különleges, csak erre az alkalomra meghirdetett program is lesz. Ezeket műsorfüzet, offline is használható okostelefonos alkalmazás, valamint a www.muzej.hu honlap gyűjti egybe.
2016-ban rekordszámú, 420 ezres közönséget vonzott az eseménysorozat, amellyel most is szeretnének hasonlóan sok embert megszólítani, 47 millió forintos állami támogatás segítségével. A Múzeumok éjszakájához tavaly először választottak tematikát és kiemelt vidéki helyszínt.

Kecskemét a kiemelt helyszín Kép:muzej.hu

A Hősök, újítók, felfedezők címmel megfogalmazott idei központi üzenethez országszerte csaknem 100 intézmény csatlakozott mintegy 200 programmal – tájékoztatta az MTI-t Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.
Elmondása szerint ebben az évben is Budapesten a legnagyobb a programkínálat, de a hagyományokat folytatva egyetlen karszalaggal lesz látogatható az összes fővárosi helyszín.

Lotz Károly dísztermi falképeit, Johann Nepomuk Ender művét, a Magyar Tudományos Akadémia allegóriáját és Ligeti Antal tájképeit is megtekinthetik az érdeklődők, ha június 25-én, szombaton ellátogatnak a Magyar Tudományos Akadémia Székházába. Az MTA a Múzeumok Éjszakáján 18.00 és 24.00 óra között várja a látogatókat csoportos székház- és képtár látogatásra.

Budapesten hét múzeumjárat is közlekedik június 25-én, és idén először elektromos kisautók is közlekednek három útvonalon a kisebb múzeumok között, a rendezvény kiemelt támogatójának, az E.ON-nak köszönhetően és a Mol Bubi is kedvezménnyel vehető majd igénybe.
A Múzeumok éjszakája korábbi éveinek leglátogatottabb vidéki városában, Kecskeméten 15 oldtimer busz szállítja 47 a helyszín között az érdeklődőket, a MÁV-START és a GYSEV pedig számos vonalon menettérti kedvezményt biztosít – számolt be.

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum Andrássy úti múzeum épületében és kertjében jelenleg egy Koreát bemutató fotókiállítás látható, ehhez kapcsolódva lesz többek között koreai filmvetítés, interaktív koreai népmese, gasztronómiai bemutató, tradicionális és K-pop táncelőadások.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Magyar Turisztikai Ügynökség az idén intézményi pályázatokat is hirdetett a kiemelt tematikához kapcsolódóan. A Múzeum hősei kategóriában a debreceni MODEM, a Felfedezők az éjszakában kategóriában a Berettyó Kulturális Központ – Bihari Múzeum, míg az Újítóké a jövő kategóriában a Kunszentmártoni Helytörténeti Gyűjtemény nyerte el az 1-1 millió forintos nívódíjat. A közönségszavazás győztese a miskolci Herman Ottó Múzeum lett.
A Múzeumok éjszakája médiapartnereként az MTVA az országos rendezvénysorozat számos helyszínéről jelentkezik majd tudósítással.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!