Facebook hozzászólás
421

Hoppá! Prága, Hajdúszoboszló és Eger is megelőzi Budapestet

Húsvétkor a cseh főváros a legkeresettebb úti cél a magyarok körében – derült ki a Trivago.hu szálláskereső weboldal adataiból. Az örök kedvenc, Budapest ezúttal a 4. helyre szorult.

 

Prága, Kép: publicdomainpictures
Prága, Kép: publicdomainpictures

A magyar városok közül Hajdúszoboszló, Eger, Hévíz, Siófok és Gyula került még be a legkeresettebb 10 desztináció közé, a külföldi úti célok közül pedig Róma, Párizs és Velence szállásai iránt érdeklődnek legnagyobb arányban a magyar utazók. Kirívóan sokat a kedvelt városok közül sehol sem hajlandók szálláshelyre költeni a magyarok, Velencében a legmagasabb, (egy éjszakára, két személyre) átlagosan 48 ezer forint a kattintott ár, Párizsban ez körülbelül 45 ezer , Prágában 41 ezer forint.

Húsvéti árak, Forrás: trivago
Húsvéti árak, Forrás: trivago

A legkeresettebbek most is a négycsillagos hotelek, a kattintások majdnem fele erre a kategóriára érkezett az eddigi adatok alapján. Ezt követik a háromcsillagos szállodák, a kikattintások 12%-a pedig kategória nélküli szállásokra (apartmanokra, hostelekre, panziókra, stb.) érkezett.

Eger, Kép: wikimedia
Eger, Kép: wikimedia

A szálláshelyek jó része már megtelt, az összes, trivagón levő magyar szálláshely körülbelül 3%-a kínál még szabad szobákat, Budapesten ez 9%. Ám a fürdővárosokban még az utolsó pillanatban foglalók is megtalálhatják a számításaikat; Hajdúszoboszlón a szállások 34%-a, Hévízen 25%-a, Gyulán 20%-a még elérhető. Prágán és Rómán, hasonlóan Budapesthez, azonban meglátszik a nemzetközi érdeklődés is, már a szobák 90%-át illetve 95%-át lefoglalták.

Férfi szemmel…
Négy igazán cool várost mutatunk be a szigetországból. Az Egyesült Királyság városaira általában is jellemző a pörgés, de van néhány olyan fellegvár, ahol az erősebb nem tagjai is biztosan látnak valami újat. Irány Notthingham, Leeds, Manchester és Edinburgh…

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!