Facebook hozzászólás
183

Holnaptól Borszerda-estek Modiglianival és Picassoval

Igazi 3in1 programban vehetnek részt azok, akik szerdánként ellátogatnak a Magyar Nemzeti Galériába. Modigliani és Picasso képei mellett igazán finom borválogatással és kóstolóval várják az érdeklődőket a Budavári Palota panorámateraszára.

Júliusban szerda esténként ismét várja az érdeklődőket a Budavári Palota panorámaterasza a Magyar Nemzeti Galériában. Idén nyáron a 20. századi művészet történetének két kiemelkedő művésze, Modigliani és Picasso kiállítása egyszerre tekinthető meg a Magyar Nemzeti Galériában; ez a világ legnagyobb múzeumainak történetében is rendkívül ritka pillanat. Az idei Borszerdák borszakértőit, Mácsai Ilonát és Lukács Szabolcsot is Modigliani és Picasso művei ihlették meg az estek borválogatásának összeállításakor.
Az érdeklődők július 6-án és 20-án a Modigliani-kiállítást, július 13-án és 27-én a Picasso-kiállítást tekinthetik meg a hosszított nyitvatartás során. A tárlatok mellett borkóstolóval, koncerttel, előadással és tárlatvezetésekkel várjuk látogatóinkat.

image001

Az idei év első Borszerda-est borszakértőjét, Lukács Szabolcsot Modigliani művei ihlették meg az est borválogatásának összeállításakor: a panorámateraszokon toszkán vörösbort és provence-i rozét ihatunk.

A tárlatvezetések elsősorban az állandó kiállítások mesterműveire összpontosítanak, az első alkalommal a 20. századi magyar festészet klasszikusaival és a Szépművészeti Múzeum remekműveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az est külön szenzációja Amedeo Modigliani napokban nyílt kiállítása, ami a művész első magyarországi bemutatója.
A kiállítás aktokon, portrékon és szobrokon keresztül mutatja be Modigliani életművének főbb korszakait és stílusfordulatait, valamint a kortársakhoz fűződő kapcsolatát. A Borszerda esten a kiállítás kurátora, Kovács Anna Zsófia Modigliani – Mítosz és valóság címmel tart előadást.
A részletes programokról és a jegyvásárlásról ITT találsz információkat!

Modigliani szenvedélyes élete
A Magyar Nemzeti Galériában június végétől október elejéig látható Modigliani-kiállítás az olasz festő életművének első nagyszabású bemutatója Magyarországon. A több mint nyolcvan alkotást – köztük 61 Modigliani-művet – aktokat, portrékat és szobrokat – felvonultató tárlatra a világ több nagy múzeuma és magángyűjteménye kölcsönzött műveket.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!