Facebook hozzászólás
285

Hogy múlik az idő!…

Felnőtt azóta egy nemzedék. Aki ma 28 éves, annak lehet, hogy ez a nap még csak nem is történelem… Érdemes visszagondolni, mi is történt azóta, mert azt hiszem könnyen felejtünk! Minden esetre nekem az élemet meghatározó nap volt. 28 éve kezdődött a taxisblokád. 

Épp, hogy bejeződtek az 56-os ünnepségek, egekbe ugrott, vagyis megduplázdott az olaj ára 1990-ben. Árat kellett emelni Magyarországon is. A taxisok és más fuvarozók azonnal az utcára mentek a fővárosban. Több ezren zárták le a budapesti hidakat. Csak a tűzoltókat, a mentőket, ja, és a kivonuló orosz csapatokat engedték mozogni. Éjszakánként néha lincshangulat alakult ki például az Árpád híd budai hídfőjén, de nappal sokan kedélyesen ebédeltek az Erzsébet hídon. Az emberek támogatták a lázdókat, teát főztek, pogácsát sütöttek nekik.

Taxik a Keletinél 1990-ben, Kép: wikimedia
Taxik a Keletinél 1990-ben, Kép: wikimedia

28 év telt el, és mennyi minden történt azóta. Mennyi minden vátozott jó, és rossz irányban, értelemben. Érdemes ilyenkor egy picit megállni, megkérdezni magunktól, hogy vajon jól csináltunk-e mindent?

Meseautók
Az egykor népszerű, ma már inkább ritkaság számba menő veterán autókról bocsátott ki bélyeget a Magyar Posta. A bélyegkisív Weisenburger István grafikusművész tervei alapján  készült.

És ha kell, lehet-e még változtatni?

Nekem ezen a napon teljesen megváltozott az életem. Ekkor ismerkedtem meg azzal az emberrel, aki azóta is mellettem áll, a férjem. A házasságot is lehet mindig egy kicsit jobban csinálni… Azt hiszem ma valami nagyon finom vacsorát varázsolok estére! És gyerta is lesz az asztalon…



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!