Facebook hozzászólás
476

Hinnéd? Ők a magyar menő celebek a Face-en

Kasza Tibi vezeti 2019-ben is a magyar Facebook Celeb Toplistát a Fészbuker.hu elemzése alapján, és a magyar hírességek közül egyedül ő tud egymillió feletti rajongótábort felmutatni. Ezüstérmes Rubint Réka, akinek 27 ezerrel csökkent a tábora, így 922 ezer követőjével kissé leszakadt a toplista vezetőjétől. Hosszú Katinka a harmadik, akinek tábora talán az elmúlt év magánéleti válsága miatt szintén csökkent, és 500 ezer alatt áll. A legnagyobb növekedést az elmúlt évben Kasza Tibi és Majka érte el 56 ezres bővüléssel, amivel Majka fellépett a lista negyedik helyére.

Legalább 360 ezres rajongóbázissal lehetett felkerülni a hazai listára. A dobogón nem történt változás tavaly óta: Kasza Tibor (1 millió), Rubint Réka (922 ezer) és Hosszú Katinka (498 ezer) vezetik a legnagyobb Facebook-rajongóbázissal rendelkező azon hírességek rangsorát, akiknek magyar követői tábora organikusan növekedett az elmúlt években.

Hosszú Katinka, Kép: wikipedia
Hosszú Katinka, Kép: wikipedia

Az első két helyezett 1 millió körüli rajongójával már korábban elhúzott a mezőnytől, ugyanakkor Bradács András, a Front Page Communications vezető tanácsadója hozzáteszi, hogy a trendek részletes elemzése alapján úgy tűnik, növekedésük lassulására lehet számítani a jövőben.

Ettől lesz idén hangos a szépségipar
A szépségiparban járatosak számára ismerősen csenghet a K-beauty, azaz a koreai típusú szépségápolás, de a Harajuku stílus szerelmeseinek a J-beauty jelenséget sem kell magyarázni, amely a japán vonalat takarja. A 2019-es év azonban a C-Beauty-ról fog szólni – állítja a világ egyik leggyorsabban növekvő szépségápolási márkája.

Amíg az elmúlt években ezek az oldalak százezres növelést produkáltak, 2018-ban Kasza Tibi mindössze 56 ezer új rajongót gyűjtött, Rubint Rékának pedig 27 ezer fannel csökkent a tábora. Hasonlóképpen csökkenés volt Hosszú Katinka rajongótáborában is, igaz, őt csak néhány ezerrel követik kevesebben.

A  toplista új szereplője Rúzsa Magdolna, aki Tóth Gabit taszította le a 10. helyről. A listán egyébként csak a sorrendben történt változás: Majka a negyedik, Sebestyén Balázs pedig a hetedik helyre lépett előre, Kiss Ádámot, L.L. Juniort és Bálint gazdát hátrébb sorolva.

Az egy év alatt csatlakozott új rajongók száma alapján összeállított Fészbuker.hu Facebook Celeb Növekedési Toplistán Kasza Tibi és Majka fej-fej mellett áll az élen (56-56 ezer új rajongó).

Bórdy János, Kép: wikipedia
Bórdy János, Kép: wikipedia

A követőnövekedésben dobogós még Vujity Tvrtko is (52 ezer új rajongó). Idén az idősebb korosztályt megszólító hírességek is felkerültek a növekedést mérő listára: az új követők gyűjtésében toplistás Bródy János, aki teljes rajongószáma alapján az összesített top25-ös rangsorba is bekerült.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!