Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2011. szeptember 08. 18:51 | PP-Eletforma

PROGRAMAJÁNLÓ

Hétvégén is Budavári Borfesztivál

A korábbi években az első napon soha nem tapasztalt látogatói érdeklődéssel nyitotta meg a kapuit a 20. Budavári Borfesztivál. Az időjárás is kedvezett ahhoz, hogy kora estére jókedvű, vidám emberekkel teltek meg a budavári palota teraszai. A Csík Zenekar nyitókoncertjén gombostűnyi szabad hely nem maradt a fesztiválszínpad környékén.

 

A borászati és gasztronómiai standok között hömpölygő tömegben több ismert közéleti személyiség is feltűnt, akik magánemberként a barátaikkal, családtagjaikkal érezték láthatóan jól magukat.

A változatos, csábító programok az elkövetkezendő napokban is folytatódnak.
Pénteken a színpadon a jazz közkedvelt szereplői lépnek fel. A műsort 16.30-kor a Hot Jazz Band indítja, majd következik az Orosz Zoltán Quartett, 20.30 órakor a Benkó Dixileand Band és 22.30 órakor az eMeRTon díjas Borbély Műhely zárja a sort.

A szombati népzenei és néptánc gála a látványos szüreti felvonulással kezdődik, amelyhez kapcsolódóan, 13.00 órakor a Kapisztrán téren ünnepi áldomásra, egy pohár finom Tokaji bor közös elfogyasztására várnak a szervezők minden érdeklődőt és ünnepelni vágyót.

 Az ünnepi áldomás szövegét Szarka Tamás mondja el, a zenét hozzá Szarka Gyula és zenekara biztosítja. 15.00 órától a fesztiválszínpadon: a Bodrog, a Kertész, a Lippentő, a Tanac, a Zalai Táncegyüttes, a Kutyakölykök és az Etnofon Zenei Társulás.
17.00 órakor a fesztivál nagyszínpadán pezsgőlovaggá avatják többek között Kovács Katalin „kajakkirálynőt”, Csányi Sándor színművészt és Czakó Ferenc homokanimációs művészt.

A zárónapon, vasárnap kerül sor a hatalmas születésnapi torta felszeletelésére és közös elfogyasztására és a Fesztivál Bora választás eredményeinek ünnepélyes kihirdetésére.
14.00 órakor a Bartók Béla Férfikar üdvözli a vendégeket, majd Pál István Szalonna és Bandája, a Vivát Bacchus Énekegyüttes, Micheller Myrtill és zenekara vadonatúj műsorát élvezheti a közönség. A fesztiválzáráshoz a búcsúzenét Farkas Sándor bárzongorista biztosítja. A szerelmespároknak kötelező, a magányosoknak kifejezetten ajánlott.

A szervezők bíznak a sikerben és továbbra is várják azokat a fiatalokat, akik szeptember 7-11. között töltik be a 20. életévüket, akik ingyen léphetnek be a fesztiválra.

http://www.aborfesztival.hu/

www.facebook/borfesztival.hu

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!