Facebook hozzászólás
230

Házasodik Elton John

Elton John bejelentette, hogy élve egy új nagy-britanniai törvény adta lehetőséggel, ő is a házasság szintjére emeli kapcsolatát férfi élettársával. Angliában március végétől kelhetnek egybe egynemű párok.

A popzene 67 éves szupersztárja, Elton John és David Furnish, az 51 éves amerikai filmes húsz éve társa egymásnak. Több mint nyolc éve élnek bejegyzett élettársi kapcsolatban, s két, béranyától született fiúgyermeket nevelnek.

Az egynemű párok is házasodhatnak – Angliában – Kép: Pixabay

Az énekes a múlt hétvégén interjúkban elmondta: noha jogilag nem látják szükségét a házasságkötésnek, híres párként kötelességüknek érzik, hogy felhívják a figyelmet „olyasmire, amiről sok meleg férfi soha még csak nem is álmodhatott ebben az országban”.

Angliában és Walesben március 29-étől van lehetőség az azonos neműek házasságára. Elton John azt mondta, büszke Angliára és azokra a törvényekre, amelyek Daviddel való megismerkedésük óta életbe léptek hazájában. Az új törvény öröm, amelyet meg kell ünnepelni. „Ha a kormányod megadja ezt a csodálatos jogot, akkor élni kell vele” – hangoztatta a házasságkötési tervvel kapcsolatban. A világsztár és partnere – a jogegyenlőségért küzdő mozgalom melletti szimbolikus kiállásként – az elsők között létesített bejegyzett élettársi kapcsolatot 2005. december 21-én, s az eseményt egy 2 millió dolláros lagzival, 650 vendég jelenlétében ünnepelték meg.

Az akkori felhajtástól eltérően a házasságkötést szűk körben, csak gyermekeik – a hároméves Zachary és az egyéves Elijah –, valamint a tanúk jelenlétében tervezik májusban egy angliai anyakönyvvezetőnél.

Elton John azt mondta, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolat a vártnál jobban megváltoztatta az életüket, növelte egymás iránti elkötelezettségüket, felelősségtudatukat. A pár úgy véli, személyes példamutatásuk segített csökkenteni a homoszexuálisokat sújtó előítéleteket is. A popsztár pályafutásának négy évtizede alatt 250 millió albumot adott el.

Mégis a gének felelősek a homoszexualitásért ?
Választjuk, vagy kódolva van bennünk a homoszexualitás? Igaz, hogy minél több fiútestvére van egy fiúnak, annál nagyobb eséllyel lesz meleg? A legutóbbi kutatás szerint génjeinknek komoly szerepük van a szexuális orientációban.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!