Facebook hozzászólás
665

Hajmeresztő! Gyilkosság történt a fodrászszalonban

A gyilkos az üzletben van, fodrász vagy vendég – mind gyanús! Itt csak a mindent látó nézők segíthetnek! Október 20-án mutatja be a Centrál Színház a világ legnépszerűbb krimi-vígjátékát, Paul Portner a Hajmeresztő című darabját.

Üdvözöljük a Hajmeresztő fodrászszalonban! Mosás, vágás, szárítás és késelés! Na jó: ollózás, mert sajnos, úgy esett, hogy valaki egy fodrászollóval leszúrt egy világhírű zongoraművésznőt. A gyilkos az üzletben van, és fodrász vagy vendég – mind gyanús! Itt csak egy valaki segíthet: Ön. A világ legnépszerűbb krimi-vígjátékában ugyanis a nézők is befolyásolják a nyomozást. Véresen komolytalan estéje lesz!
A Hajmeresztőre könnyű rászokni: mivel minden előadáson máshogy alakul a történet, meglehet, hogy Ön is a szalon törzsvendége lesz.

Borbás Gabi Kép: sajtóanyag
Borbás Gabi Kép: Centrál Színház

Az előadás egyik szereplője, Borbás Gabi elmondta: „40 éves pályafutásom alatt ilyen izgalmas kihívásban még nem volt részem! Az első felvonásban egy gyilkosság történik és mind a négy ember aki a színpadon van, gyanús!  Köztük én is, a széllel bélelt, kissé ideges szenátorfeleség, Mrs. Schubert.
A második felvonásban kezdődik a nyomozás. A nézők – írásban és szóban is – kérdéseket tehetnek fel nekünk, feljöhetnek a színpadra, beleszólhatnak az előadás menetébe és végül ők döntenek, szerintük ki a gyilkos. Nekünk, színészeknek tehát több variációban kell felkészülnünk, és a közönség döntésének megfelelőn kell eljátszanunk egy-egy jelenetet. Ehhez nagyon erős koncentrációra van szükség.”

Simon Kornél – az idei Nagy Duett  nyertese – így nyilatkozik: ”Én játszom a felügyelőt a darabban, és úgy érzem magam, mint Sherlock Holmes és Dr. Wattson együtt.”
A rendező, Puskás Tamás hangsúlyozza, hogy „a jóra kényszerített embert borzasztóan izgatja a kriminalitás. Egyrészt, hogy megtudja, ki a bűnös, másrészt, hogy megértse, miért történt a gyilkosság. A színház csodálatos ajándéka, hogy most a nézők maguk léphetnek Miss Marple és Poirot helyére, maguk deríthetnek fényt a bűnesetre”.

A német Paul Pörtner 1963-ban írt Scherenschnitt címmel egy fodrászszalonban játszódó pszichodrámát annak illusztrálására, egy bűntény kapcsán mire és hogyan emlékeznek vissza az emberek. A darabot később Bruce Jordan és Marilyn Abrams írta át és alkalmazta színpadra. Shear Madness címmel 1978-ban mutatták be és az előadás az Egyesült Államokban minden eddigi színházi sikert megdöntött, Bostonban 1980 óta van műsoron. A darab legendás magyar ősbemutatója 1992-ben a Radnóti Színházban volt, Bálint András rendezésében, Kern Andrással és Kováts Adéllal a főszerepben.

A Centrál Színház október 20-ától játssza a Hajmeresztőt. A hat szereplőt – melyekből négyre rábizonyítható a gyilkosság – Borbás Gabi, Simon Kornél, Pálfi Kata, Rada Bálint, Vári-Kovács Péter és Janicsek Péter alakítják. A rendező Puskás Tamás.

Nagy dobások a Centrálban
Példátlanul sok, hét új bemutatóval várja a közönséget ősztől a Centrál Színház. Október 6-án Pokornia Lia improvizációs one-woman-showja nyitja az 2017/2018-as évadot, majd Puskás Tamás rendezésében jön a Hajmeresztő című krimi-komédia Simon Kornéllal a főszerepben. Bergman Personája mellett egy rendhagyó felolvasó est-sorozat, a Love letters is színpadra kerül, és felfrissülve visszatér az Ájlávjú című zenés darab. Januárban Alföldi Róbert rendezi Básti Juli főszereplésével Ibsen Kísértetek című drámáját, márciusban pedig Molnár Ferenc Delila című vígjátéka kerül színre Balsai Mónival és Stohl Andrással a főszerepben.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!