Facebook hozzászólás
183

Ha kerékpárosként okozol balesetet – milliókba is kerülhet

Egyre több személyi sérüléses balesetet okoztak a kerékpárosok, és biztosítás hiányában egy-egy ilyen károkozás akár több millió forintjába is kerülhet a vétkes bringásnak.  Több biztosító is kínál erre megfelelő megoldást.

Évek óta a lakosság 40 százaléka kerékpározik, míg Budapesten az elmúlt 3 évben 13-ról 17 százalékra nőtt az arányuk a Magyar Kerékpárosklub adatai szerint. A klub felmérésében az számít kerékpárral közlekedőnek, aki két héten belül legalább egyszer biciklizik. A 25 uniós tagállam közül Hollandia után (31 százalék) Magyarországon nevezték meg a legtöbben (19,1 százalék) a legfőbb közlekedési eszközükként a kerékpárt.

Az elmúlt években növekedett a kerékpáron közlekedők száma és a baleseteké is – Kép: Pixabay

A kerékpáron közlekedők növekvő számának megfelelően a biciklis balesetek száma is nőtt – közölte a Genertel online biztosító az MTI-vel . Amíg  2011-ben 1814, tavaly már 2004 személyi sérüléses balesetet okoztak a kerékpárosok.

Kezdheted számolni az új kötelező biztosítási díjadat!
Bár sok autósnak már nem január elseje a kötelező biztosítás fordulónapja, még mindig több mint 2 millió autósnak az. Ők mától már elkezdhetnek számolni, hogy hol érdemes szerződniük. A legtöbbjük emelkedő díjakkal kalkulálhat.

A számokból is kitűnik, hogy a kerékpárosok okozta közlekedési balesetek kezelésére megoldást kell találni, ennek kézenfekvő módja pedig a felelősségbiztosítás. A magyar piacon most először a Genertel kínál kiegészítő biztosítást a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz. A budapesti kerékpárosok 70, a vidékiek 44 százalékának van autója, ők élhetnek a lehetőséggel. A kerékpáros felelősségbiztosítás az egész családra egységesen érvényes, és bármilyen kerékpár használata – így például a Bubi is – beletartozik a fedezeti körbe. Ez a biztosítás azonban csak évente egy kár térítésére használható fel.

Hajjaj!! Ismét lehet piásan kerékpározni!
Jó hír a szomjas kerékpárosok számára, ezután már nem lehet megbírságolni alkoholfogyasztás miatt, főúton és mellékúton sem. Némileg elgondolkodtató, hogy az akkor még szigorúbb szabályozás mellett is idén az első negyedévében ittasan személyi sérüléssel járó balesetet okozó kerékpárosok száma az előző év azonos időszakához képest jelentősen, 35,4 százalékkal nőtt.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!