Facebook hozzászólás
240

Győzött az esztétika és az eladhatóság

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának két hallgatója is bekerült a La femme által kiválasztott 50 tehetséges magyar fiatal közé. A magazin azokat a harminc éven aluli tehetségeket karolja fel, akik kivételes adottságuk, szorgalmuk révén a jövő formálói, meghatározó személyiségei lehetnek Magyarországon és a világban.

Nem egyszerűen csak ismertebbé akarják tenni őket és eredményeiket, hanem személyes fejlődésüket hathónapos, egyénre szabott mentorprogrammal is segítik! A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának két hallgatója is ott van a TOP 50-ben.

Sághegyi Adél Laura, Kép: La femme
Sághegyi Adél Laura, Kép: La femme

Egyikük Sághegyi Adél Laura, építész, aki azt szeretné elérni, hogy épületei „ne csupán esztétikai értéket képviseljenek, hanem társadalmilag is hasznosak legyenek”, és nagyon fontos missziója, hogy a fiatalok körében népszerűbbé tegye a vidéket. Tavaly, év végén egy Sanghajban zajló építészeti versenyre hívták meg Adélt, a PTE építészmérnök hallgatóját. A fiatal tervező megnyerte a versenyt egy Pécsre álmodott szobrászműhely tervével.

Fröhlich Balázs, Kép La femme
Fröhlich Balázs, Kép La femme

Szintén a „kiválasztottak” közé került Fröhlich Balázs, villamosmérnök hallgató, aki soha sem félt a hibázástól, és aki szerint nagyon fontos, „hogy feltalálóként ne csak a kutatásra és a termékre koncentráljon, hanem a marketingre és az eladhatóságra is”. Balázs tehetségére a PTE-n már korábban felfigyeltek, hiszen 2013-ban Átütő Tehetségek Ösztöndíjat vehetett át.

Spirális utaktól részeges estéig
Június 2-áig láthatók a pécsi Nádor Galériában a Fundamenta-Amadeus Alkotói Ösztöndíjakra beküldött aélotásokat. Az elismerés komoly segítséget jelent a még tanuló ifjú művészeknek. A támogatás odaítélése pedig a mesterek munkájának is egyfajta elismerése. A műtárgyak június 2-áig tekinthetők meg Pécsett, a Nádor Galériában.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!