Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2011. június 16. 15:31 | PP-Eletforma

FEHÉRVÁRCSURGÓ

Gyertyafényes kastélylátogatás a Múzeumok Éjszakáján

Megismételhetetlen élményben lehet részük mindazoknak, akik a Múzeumok Éjszakájának fehérvárcsurgói programját választják ezen a hétvégén. A hamarosan ismét régi pompáját visszanyerő Károlyi-kastélyt gyertyafényes „túrán”, lámpással a kézben tekinthetik meg az érdeklődők. 

A Közép-Dunántúli Operatív Program (KDOP) közel félmilliárdos támogatásának köszönhetően hamarosan véget ér a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély 1999-ben indított felújítása. Az Európai Uniós segítséggel 2009-ben kezdődött utolsó ütem részeként a kastély legszebb, középső szárnya készülhet el a nyár végére. Mindazok, akik az idei Múzeumok Éjszakáján, június 18-án este Fehérvárcsurgóra is ellátogatnak, többek között a kastélynak ezt a még bútorozatlan, de üresen is impozáns részét is felfedezhetik.

– A programok már este hat órakor elkezdődnek a kastélyban – mondta el Bendi Lajos, a kastélyépítő ükunokája, Károlyi György által, a fehérvárcsurgói épületegyüttes megmentésére és hasznosítására 1997-ben életre hívott Károlyi József Alapítvány képviselője.

 – Hagyományosan gyertyafényes hangversennyel kezdünk a Csurgói Csalogány Kamarakórus közreműködésével. Majd héttől óránként indulnak a gyertyafényes kastélylátogatások, amikor is lámpással a kézben járhatják be a vendégek az épületnek nemcsak a most megszépülő, de az egyébként a látogatók elől általában elzárt részeit is.

Azért, hogy a túrára várakozók se unatkozzanak, fél kilenckor és fél tízkor Játék a fényekről címmel kvízjátékot rendezünk a kastély könyvtárában.
A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély felújításának befejezése, a turisztikai attrakció kiteljesedése címet viselő, a KDOP által 2009-ben sikeresnek ítélt pályázat révén hamarosan befejeződő kastélyfelújítás egyik célja, hogy a megszépülő épületegyüttes turisztikai vonzereje növekedjen, illetve méltó helyet biztosítson a jövőben az alapítvány és a Károlyi család által szervezett kulturális programoknak.

További részletek: www.karolyi.org.huCikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!