Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. október 12. 10:45 | PP-Eletforma

PROGRAMAJÁNLÓ

Ittál már gesztenyés sört? Menj Velembe!

Több mint tizenötezer vendéget várnak szombaton és vasárnap a velemi gesztenyenapokra – közölte az MTI-vel Vas megyei község polgármestere. Szél Józsefné elmondta: a Kőszegi-hegység  egyik legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye, amelynek beérését hagyományos módon gesztenyesütéssel, gesztenyés ételek készítésével, kézműves vásárral ünneplik meg minden évben.

Szelídgesztenye, Kép: pixabay

Kép: pixabay

A velemi gesztenyenapok ma már a térség egyik legjelentősebb gasztronómiai és hagyományőrző kulturális rendezvényévé vált. Idén is több mint kétszáz vendéglátós és árus kínálja majd portékáit, több helyen sütik majd egyszerre nyílt lángon a gesztenyét, gesztenyés ételeket, süteményeket, de akár gesztenyés sört is kóstolhatnak a községbe érkező vendégek.

Szombaton délután fél kettőkor tartják az ünnepélyes megnyitót, ezt követi a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes és a Tulipán Együttes, majd a Perenyei Hagyományőrző Együttes műsora, végül pedig délután négy órától a Bikini együttes koncertjét láthatják és hallhatják az érdeklődők. Vasárnap délután egyebek között a Boglya Együttes, a Gencsapáti Hagyományőrzők, a Kópic és az Ispiláng Néptáncegyüttes, valamint a Bakafánt Énekegyüttes lép fel, majd a Holdviola együttes koncertje zárja a sort.

A rendezvény minkét napján forgalomkorlátozás vezetnek be, a községet autóval csak Kőszegszerdahely felől lehet megközelíteni. Az önkormányzat ideiglenes parkolót alakított ki, a mozgássérültek és az autóbusszal érkezőknek külön helyet jelölte ki.

Őszi levél
Vadgesztenye. Egy gyönyörű fa termése. Nem lehet birtokolni, csak szeretni, nézni, ahogy beleolvad a kezünkbe. A minap gesztenyéket szedtem egy parkban. Szép, egyszerű fa dobozba raktam őket, és úgy tettem az asztalra. Már rájuk nézni is gyönyörűség! Így jutott eszembe egy vers!

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!