Facebook hozzászólás
139

Gyere Kaposvárra telet űzni! Nagy buli lesz!

Kaposváron, a február 7-én kezdődő farsangi napokon megannyi színes program, színházi előadás, néptáncbemutatók, jelmezkavalkád, táncház, farsangi jegyesség ígér hamisítatlan hagyományőrző szórakozást. Mohácsról mintegy félszáz busó érkezik, hogy segítsen elűzni a telet!

Kaposvár sem maradhat ki a tavaszvárási mulatságokból. A városban a Dorottya és Farsangi Napokat már hagyományosan a Dorottya névnaphoz legközelebb eső hétvégén rendezik meg. A város gazdag művészeti öröksége és a térség néphagyományai a farsangi vigasságok programjaiban is jelentős szerepet játszanak.

Kaposvári Dorottya és Farsangi Napok – Kép: utazás.sk

A pénteken, február 7-én kezdődő farsangi napokon most először Mohácsról érkező busók hada is segít elűzni a telet. A Duna parti városból csaknem félszázan érkeznek a szombat délutáni maskarás felvonulásra az MTI híradása szerint. A busók és a maskarások mellett fánkkal, borral, táncházzal és félmaratoni futóversennyel várják a kaposváriakat és a többi vendéget a pénteken kezdődő háromnapos farsangi vigadalomra, amely a szervezők ígérete szerint a néphagyományok őrzése mellett számos újdonsággal szolgál.

A helyi néphagyományokhoz, valamint Csokonai Kaposvárhoz kötődő vígeposza köré szerveződő programokat – vagyis a Kaposvári Dorottya és Farsangi Napok rendezvénysorozatot – idén immár 39. alkalommal rendezik meg. A pénteki nyitónap újdonsága, hogy most először szerveznek farsangi mulatságot középiskolásoknak, amelyen kiválasztják a legcsúfabb Dorottyát.

Mangalica Budapesten
 Február 7. és 9. között Budapesten mangalicafesztivál lesz. A belépés ingyenes, s a mangalicatermékek mellett kiváló magyar portékákkal, zenekarokkal, gyerekprogramokkal, élőállat-kiállítással, helyben sült mangalicaételekkel, kiváló borokkal, pálinkákkal és főzőversennyel várják az érdeklődőket. A mangalicafesztiválokon egyre több és jobb termékkel, termelővel lehet találkozni.

Szombaton a Tarkabarka farsang a gyermekeknek nyújt szórakozást, a városrészek pedig bormustrával és fánksütéssel mutatkoznak be. Az extrém sportok kedvelőinek az akadályokkal tűzdelt lakótelepi futást ajánlják. A város főterén napközben hagyományőrző csoportok, bolondesküvő és rönkhúzó verseny szórakoztatja majd a közönséget a maskarások, valamint Karnevál herceg és Dorottya érkezéséig. A télűzés este dedabábu-égetéssel, majd a Somogy és a Juhos együttes közös táncházával folytatódik.

Vasárnap a mozgásé lesz a főszerep: a Kaposvár dombjai elnevezésű félmaratoni futóversenyre már több mint félezren jelentkeztek.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!