Facebook hozzászólás
491

Gondolkodj zölden!

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete évente kínál lehetőséget tagjainak arra, hogy közös témakörben úgynevezett EUROPA bélyeget bocsássanak ki. A tagországok 2016-ban azonos grafikával adják ki bélyegüket Think Green (Gondolkodj zölden!) címmel. A bélyeggrafikát ezúttal nemzetközi pályázaton választották ki!

Az első helyezést a ciprusi Doxia Sergidou grafikusművésznő alkotása nyerte el, ami így a megvalósult bélyeggrafika alapját adja minden kibocsátó országban. A nemzetközi pályázaton minden tagország egy művel indulhatott. A versenyben a – bélyegkisív ívszélén is látható – magyar bélyegterv a megtisztelő harmadik helyet érte el. A magyar bélyeg tipográfiáját, valamint a keretrajzot, a kapcsolódó boríték és bélyegző tervét Baticz Barnabás grafikusművész tervezte. Az újdonság a Pénzjegynyomda Zrt-ben készült.

Gondolkodj zölden! bélyegblokk, Kép:sajtóanyag
Gondolkodj zölden! bélyegblokk, Kép:sajtóanyag

A ma emberének az élet számos területén nyílik lehetősége, hogy kisebb-nagyobb erőfeszítések árán környezettudatosabban éljen. A zölden gondolkodás gyakorlatának bevezetése a mindennapokba a Föld állapotának megóvását, életkörülményeink és környezetünk javítását is szolgálja. Néhány ötlet, amit ennek érdekében a mindennapok rutinjában is alkalmazhatunk, pl.: bevásárlás nejlonzacskó nélkül, vászontáska, vagy kosár használatával. Szelektív hulladékgyűjtés. Komposztálás. Locsoláshoz gyűjtsünk esővizet. Elromlott eszközök javíttatása. Használt, megunt dolgaink elcserélése, továbbadása. A helyi piacokon kínált élelmiszerek vásárlása, fogyasztása. Újrahasznosított termékek használata. Könyvtárak és kölcsönzők igénybevétele. Környezetbarát tisztítószerek alkalmazása. Utazás tömegközlekedési eszközökkel. (Forrás: lass-zolden.hu, zoldtomb.hu)

89. BÉLYEGNAP
Kétcímletű alkalmi bélyegsorozat és feláras bélyegblokk kibocsátásával köszöntötte a bélyeggyűjtők legnagyobb ünnepét a bélyegnapot a Magyar Posta. A 89. eseménynek ezúttal Szombathely adott otthon. Az újdonságok Hajdú József és Benkő Sándor művészfotóinak felhasználásával Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt-ben készültek. A felárból befolyó összeget, blokkonként 300 Ft-ot, a Magyar Posta a hazai szervezett bélyeggyűjtés támogatására fordítja. A részleteket itt tudhatod meg!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!