Facebook hozzászólás
457

Gérard Depardieu lesz Napóleon Szegeden

Gérard Depardieu játssza Napóleon szerepét Kodály Zoltán Háry János című daljátékában augusztus 1-jén és 2-án Szegeden. A híres francia színész a héten írta alá a szerződést a Szegedi Szabadtéri Játékokkal.

Depardieu aláírta a szerződést – Kép: Szegedi Szabadtéri Játékok

Gérard Depardieu már korábban egyeztette fellépésének részleteit a szegedi menedzsmenttel, a Sophia Loren, Jean Paul Belmondo és Catherine Deneuve munkáját is segítő Anday Marietta közvetítésével, akivel most is együtt érkezett Magyarországra, hogy véglegesítsék a szerződést – közölték a szervezők.A világsztár a találkozón képet kaphatott az előadás koncepciójáról, és úgy tűnt, rögtön egy hullámhosszra kerültek Béres Attila rendezővel.

A francia színész megkapta a szövegkönyv francia fordítását, méretet vettek róla a jelmezekhez, és megtekintette a terveket is – Tihanyi Ildi fantáziadús ruhái elbűvölték. Az előkészületek tehát megtörténtek az augusztus 1-jei és 2-i fellépéshez, amelynek során az abszurd humort sem nélkülöző, családi szórakozásnak is tökéletes darabban a francia hadvezér szerepébe bújhat.

A világsztár partnerei a produkcióban többek közt a címszerepet alakító Homonnay Zsolt, a Ferenc császárt játszó Bodrogi Gyula, a császárné szerepében fellépő Sáfár Mónika, az Ebelasztin báró szerepét magára öltő Gálvölgyi János, a burkus silbakot alakító Szabó Győző és az Örzsét játszó Bordás Barbara lesznek. Napóleon feleségét Bucsi Annamária alakítja majd.

A világhírű művész a tervek szerint az augusztus 1-jei bemutató előtt röviddel csatlakozik majd a daljátékot színpadra állító társulathoz, a próbafolyamatban egy másik színész helyettesíti. Depardieu franciául szólal majd meg a színpadon, a császár mondatait pedig a történetbe beépített tolmács fordítja magyarra.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!