Facebook hozzászólás
424

Friuzurakészítő virtuális szimulátor – tanulóknak

Hegesztés, festés-fényezés, targonca vezetés, faipar – csak néhány olyan terület, ahol már sikerrel alkalmazzák az oktatószimulátorokat. Ezek az eszközök alkalmasak arra, hogy a szakmák gyakorlati oktatását is támogassák, ezzel a képzést költséghatékonyabbá, modernebbé, érdekesebbé, pontosabbá és nem utolsó sorban környezettudatossá tegyék a XXI. század technológiájával.

A szimulátorokat gyártó magyar cég Hajas László érdeklődését is felkeltette, ezért nemrég festő és targonca vezető „tanulóként” is kipróbálta az eszközöket.

Hajszárítás, Kép: pxabay
Hajszárítás, Kép: pxabay

– Olyan érzés volt, mintha tényleg minden a valóságban történt volna, épp csak nem lett festékes vagy olajos a kezem. Nagyon izgalmas volt, mert még korábban sosem próbáltam ilyesmit, és kifejezetten élethű volt az élmény. Zseniálisnak tartom a koncepciót, mert a szimulátorok által károkozás nélkül tud begyakorolni az ember egy szakmát, és mire valós helyzetbe kerül az illető, minden könnyen megy – mondta Hajas László.

A mesterfodrász nem véletlenül került közel az oktatószimulátorokhoz: régi vágya, hogy saját szakmájában is kamatoztathassa a virtuális valóság szimulációk adta lehetőségeket.

– Már évekkel ezelőtt megfogalmazódott a fejemben, hogy digitálisan is kellene oktatni a fodrászatot. Erre tökéletesen tudna működni egy frizurakészítő virtuális valóság szimulátor, ami világújdonság lenne, mert még sehol sem csinálják. Bízom benne, hogy az álom egyszer valóra válhat, és egy magyar fejlesztés forradalmasíthatná a fodrászok képzését – tette hozzá Hajas, aki már együtt gondolkodik a szimulátort készítő céggel.

Sztárok bravúros frizuraváltásai
Kiben ne fogalmazódott volna már meg, hogy milyen jó lenne kipróbálni egy új frizurát? És ki nem hessegette volna már el a gondolatot – mert fél belevágni! Pedig egy előnyös frizuraváltás valósággal újjávarázsol!

A Fiatal Vállalkozói Díjat is nyert Learn Virtual Europe Kft. eszközeivel az oktatás költségeiket drasztikusan csökkenteni tudják, környezettudatosabbá, és nem utolsó sorban vonzóbbá tehetik a páyát a tanulóknak. A módszer lényege nem az, hogy kiváltsa a tradicionális szakképzést, hanem oda beépülve segítse azt.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!