Facebook hozzászólás
380

Freddie vagy nem Freddie – ez A Dal kérdése

A Dal 2016 második középdöntőjét nagy fölénnyel nyerte a szexin rekedtes hangú Freddie. A zsűri három tagjától is 10 pontot kapott, de a közönség sem fukarkodott 9 pontjával. A nyolc döntőbe jutott előadó közül, –  a pontszámok alapján –  úgy tűnik ő a legnépszerűbb. Ez akár Stockholmot is jelentheti? Tegnap este még Vásáry André, a Parno Graszt és a közönségszavazatos Tóth Andi-Berkes Olivér páros örülhetett a továbbjutásnak.

 

 

Bevörösödött a tegnap esti középdöntő.
Tatár Csilla most rövid pipacspirosban libbent a színpadra, hogy legyen ok ismét a lábait kritizálni, míg Harsányi Leventének csak egy sziromnyi, pontosabban nyakkendőnyi maradt a harmonizáláshoz. Ezen az estén a legtöbb vokalista lány is piros ruhában színesítette a dalokat és a látványt.

Csarnai Borbála átveszi A Dal 2016 Legjobb Dalszövege díj elismerést

A legveresebb Nika volt, aki nem csak a nevével, de a haja színével és a fekete nadrágja spanyolos uszályával is követte a trendet. A hangja miatt nem, de a formás lábainak eltüntetése miatt be is szólt neki Freinreisz Károly. Rögtön kapott is az alkalmon Tatár Csilla, aki szívesen elcserélte volna harisnyáját az énekesnő nadrágjára, hogy végre mindenki megnyugodjon. Valószínűleg ez az ominózus ruhadarab lehetett az oka, hogy Nika éppen csak lecsúszott a zsűri dobogójáról.

Veres Mónika (Nika)

Jó néhányan azonban még a közelébe sem jutottak: így az egyszerű, de nem Eurovízió-kompatibilis dalt játszó Egy másik zenekar, a jól nevelt pop zenét képviselő Passed, és a ByTheWay. Úgy tűnt, ez utóbbiak csak azért ugrottak be egyet még „nem összehangoltan” énekelni, hogy aztán lelépjenek a háttérben pirosló vokalista lányokkal.
Az említettekkel hasonló pontszámot kapott a Tóth Andi – Berkes Olivér duó, akik nem voltak igazi páros, és a zsűri szerint is érzelemhiányosan lődörögtek a színpadon. A közönség azonban jó néhány sms-t elnyomott rájuk, hogy aztán negyedik továbbjutóként végre egymásra találhassanak majd a döntőben.

Gáspár Laci, a funky magyar királya

Gáspár Laci viszont remekül egyben volt a basszusgitárjával, ám a kalapban és izompólóban lenyomott örömzenélése nem volt elég a magasabb pontokhoz. Vigasztalásul megkoronázták az ország funky-királyának. Igaz, csak szóban.
Vásáry André hozta a formáját és nyomta a magas cé-t, bár nála nem lehetett tudni, hogy éppen női vagy férfihangon énekelt-e.  A zsűri mindenesetre lelkesedett érte, különösen Pierot, aki kilőtte rá első 10 pontját. Feltételezhetően ebbe  André hibátlanul villogó fogsora és erőteljesen kihúzott szeme is besegíthetett.

Vásáry André

A végén csattant két ostor és a tenyerek.
Freddie, akit Frenreisz Károly csiszolatlan gyémántnak nevezett, behúzta a közönséget. Annyiszor nézett a kamerába, hogy mindenkit megigézett, és 47 pontjával az eddigi legmagasabbat gyűjtötte be. Szexi hangja hol Bruce Spingsteent (Zséda szerint), hol Bryan Adams-et idézte. Bár legtöbbször olyannyira önmaga volt, hogy a zsűri szerint kitárt karjaival átölelhetné akár egész Európát, és ezzel együtt az egész Eurovíziós Dalfesztivált. (A Pioneer című dala már sikeres, hiszen a legjobb dalszövegírónak járó díjat hozta el Csarnai Borbálának.)

Freddie

Már mindenki örömmámorban úszott, amikor végre a cipőt is lerúghattuk, mint Tatár Csilla, amikor a Parno Gaszt együttes belehúzott. Az autentikus cigányzenére a zsűri ülve táncolt, és titokban meghozta az étvágyukat egy Kusturica filmhez.  Ők is döntősök.

Parno Graszt

A mostani négy továbbjutóval teljessé vált a jövő szombati döntő mezőnye. A múlt heti első középdöntőből Petruska, Oláh Gergő, a Kállay Saunders Band és a Mushu már bekerült a döntőbe.

A Dal 2016 döntőjét február 27-én rendezik, a győztes képviseli Magyarországot az idei, immár 61. Eurovíziós Dalfesztiválon május 10. és 14. között a svéd fővárosban, Stockholmban. ( A cikk képeinek forrása: MTI Fotó/ Koszticsák Szilárd)

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!