Facebook hozzászólás
372

Föld Fesztivál – állatokkal, ásványokkal

Programok sokaságával várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert a szerdától vasárnapig tartó Föld Fesztiválon. A városligeti intézmény és partnerei jóvoltából a közönség nemcsak az állatmentés kulisszatitkait, a Gemenc, vagy a Duna-Ipoly Nemzeti Park természeti kincseit ismerheti meg, hanem bepillantást nyerhet az ásványok színpompás, csillogó világába, sőt, még a sziklamászást is kipróbálhatja avatott szakemberek segítségével.

Fővárosi Nővény és Állatkert bejárta, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Április 20-tól 24-ig tart a Föld Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A rendezvényt ebben a formában 2008 óta rendezik meg a városligeti intézményben.

Az Állatkert szokásos látnivalói és főszezoni kínálata mellett a Föld Fesztivál öt napján 10 és 16 óra között tizenhárom helyszínen lesznek különböző programok, bemutatók. Többek között mentett állatokkal, illetve az állatmentéssel, gyakorlati madárvédelemmel, valamint az ásványok csodálatos világával is megismerkedhet a közönség, de lesz játszóház, ki lehet próbálni a hegymászást és a sziklaereszkedést a Nagyszikla oldalában, sőt, még a kínai kalligráfia világába is elkalandozhatnak az érdeklődők. Hétvégén a kínálat további hét programmal egészül ki, lesz állatkerti vetélkedő, könyvbemutató és művészetpedagógiai foglalkozás is.

Szerdától látogatható az állatkerti Barlangteremben a Vadlovak az őskorból című fotókiállítás is, amely Korbely Attila, Ozogány Katalin és Sándor István fényképfelvételei segítségével kalauzolja el a látogatókat az ázsiai vadlovak világába.

Ne feledd!

Az Állatkert, valamint az általa létrehozott Magyar Madármentők Alapítvány mellett több partnerszervezet is részt vesz a fesztiválon. Például a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata, az ELTE Konfuciusz Intézet, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület, a Magyar Természetjáró Szövetség, az Excelsior Hegymászó Sportegyesület, a Gemenc ZRt. és több más szervezet.

A Föld Fesztivál részletes programja az Állatkert honlapján olvasható!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!