Facebook hozzászólás
250

Filmtrilógia készül Harry Potter tankönyvéből

A Harry Potter-regényekben az ifjú varázslótanonc egyik roxforti tankönyve a főhős születése előtt hetven évvel íródott Legendás állatok és megfigyelésük című kötet. Most ebből a fiktív tananyagból készül film, nem is egy, hanem három. A filmtrilógia producere a Potter-mozikat is jegyző David Hayman.

Nem csak Harry Potter kalandjait foglalta regényfolyamba J. K. Rowling, kötetei hősének két tankönyvét is kiadta az angol írónő: a Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them), valamint A kviddics évszázadai (Quidditch Through the Ages) 2001 márciusában került a könyvesboltokba. A legendás állatokról szóló kötet a címben szereplő bestiákért rajongó Göthe (eredetileg Newt) Salmandert követi nyomon – érdekesség, hogy Rowling neve nem is került fel a könyv borítójára, szerzőként Salmander szerepelt, hogy még hitelesebb legyen a fiktív tankönyv. Az írónő a Harry Potter-könyvsorozat negyedik és ötödik kötetének megjelenése között vetette papírra a fiktív tankönyvet, amely a történet szerint hetven évvel az ifjú varázslótanonc felbukkanása előtt íródott.

A Legendás állatok és megfigyelésük új történet lesz, amellyel Rowling forgatókönyvíróként debütál, és az új filmsorozat első részeként vetítik majd. Az angol írónőt Kevin Tsujihara, a Warner Bros. filmstúdió vezetője győzte meg arról, hogy dolgozza át filmvászonra a művet – adta hírül az MTI a BBC Newsra hivatkozva. Tsujihara a The New York Times című lapnak azt nyilatkozta, hogy háromrészes mozifilm készül a könyvből. Rowling – aki tizenkét nap alatt készült el a film forgatókönyvének vázlatával – azt mondta, hogy a New Yorkban játszódó történet nem folytatása, de nem is előzménye a regénysorozatnak, hanem Harry Potter „mágikus világának kiterjesztése”. A filmsorozatot a fiktív tankönyv és a könyv fiktív szerzőjének kalandjai ihlették, s benne a Rowling alkotta, boszorkányokkal és varázslókkal benépesített varázslatos világ elevenedik meg.

Harry Potter ezt még megbánja!?
Joanne K. Rowling elismerte, hogy súlyos hibát követett el, amikor a regényfolyam végén Harry Pottert nem Hermione-nal boronálta össze.

Az először 2013 szeptemberében beharangozott projekt producere a Potter-mozikat is jegyző David Heyman lesz, aki a közelmúltban többek közt a Gravitáció című alkotás munkálataiban vett részt.

Rowling a bejelentéskor azt nyilatkozta: „Mindig is azt mondtam, hogy kizárólag akkor látogatnék vissza a mágikus világba, ha olyan ötletem támadna, amely tényleg izgalomba hoz, és ez most pont ilyen.”

Hogyan éljük át a regényeket?
A fikciós művek hagyományosan szavak, képek révén váltanak ki érzelmeket, empátiát az olvasóból. Most mindez fokozható: a „viselhető” könyv szenzorok révén érzékeli, hol tart az olvasó, s egy különleges mellényen keresztül a cselekménynek megfelelő ingerekkel bombázza őt.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!