Facebook hozzászólás
515

Fesztiválozz kedvenceiddel az Állatkertben! Hétvégén is! Videóval

Ötnapos rendezvény kezdődött szerdán a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az Állatszeretet Fesztiválon, amely vasárnapig tart, többek között az állatok egészségével, gondozásával kapcsolatos kulisszatitkokat ismerhetik meg a látogatók.

 

Az első állat- és növényszeretet napját 1922-ben rendezték meg. Az utolsó ilyen eseményt a második világháború előestéjén tartották, idén pedig hagyományteremtő szándékkal rendezik meg ismét a természet- és állatvédő szervezetekkel közösen a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Az állatszeretet mindig emberközpontú fogalom, hiszen a természetben minden faj az együtt élő ökoszisztéma része, mindegyiknek megvan a maga szerepe, feladata és hivatása. Azt kellene elérni, hogy az emberek azon gondolkodjanak, hogyan tudunk az összes élőlénnyel együtt élni, és nem a kárukra lenni – mondta Persányi Miklós, az intézmény főigazgatója a szerdai megnyitón.

Az ötnapos eseményen az állatkert partnerszervezetei, köztük a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a Greenpeace Magyarország, valamint a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége is kínál programokat, emellett a látogatók megtekinthetik a szerdán átadott afrikai kunyhót is. A szavannakifutó mellett található nádfedeles, kör alakú, vályogtéglákból készült kunyhót az Afrikai–Magyar Egyesület ajándékozta az állatkertnek.

Nézd meg ezt a kisfilmet az új óriásvidrákról!

A fesztiválon az érdeklődők többek között megismerkedhetnek az állatkert állatmentő tevékenységével, a legutóbb bekerült mentett állatokkal, és megtekinthetik a Varázshegyben nyíló Antartktisz közelről című kiállítást is.
Szombaton nyílt napot tartanak pedagógusoknak, bemutatva az állatkertben igénybe vehető pedagógiai lehetőségeket. Vasárnap pedig az állatkerti nevelőszülők napját rendezik meg. Az Állatszeretet Fesztivál részletes programja a www.zoobudapest.com oldalon olvasható.

Cuki kis kölykök szerte az országban, irány az állatkert! Képekkel!
Sok tündéri állatbébivel gazdagodtak idén tavasszal a hazai állatkertek. Többek között igazi zsebibabákkal, vörös macskamedvével, kaméleonnal, ázsiai vadkutyával. Egyik aranyosabb, mint a másik – na jó, ez a kaméleonra nem teljesen áll… De akkor is, ezt látnod kell!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!