Facebook hozzászólás
168

Fantasztikus hétvégék Keszthelyen! Érdemes odamenni!

Rengeteg mozgalmas rendezvény várja idén nyáron is a Keszthelyre látogatókat. Lovas- és huszárprogramokkal, régmúlt idők vásárának felidézésével, folklórzenével, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, musicallel, színházi előadásokkal és sportrendezvényekkel is készülnek a városban a vendégek szórakoztatására.

Keszthely izgalmas meglepetésekkel, színes zenepaviloni koncertekkel, a karmelita bazilikában orgonakoncert-sorozattal, a városi strandon pedig különböző sportrendezvényekkel indítja a szezont – közölték a szervezők az MTI-vel. A nagyszabású nyári fesztivált, a KeszthelyFest lesz, amelyet első alkalommal rendeznek meg.

Az egyik kulturális helyszín a Festetics kastély lesz – Kép: wikipédia

Július 11-től három napon át három helyszínen zajlanak az események a Balaton-parti városban. A Festetics-kastély parkjában lovas- és huszárprogramokkal, régmúlt idők vásárának felidézésével és a Hair című musical bemutatójával várják a látogatókat. A történelmi belváros sétálóutcájában a folkprogramok mellett gasztronómiai különlegességeket, valamint a magyar pálinkaházak termékeit is megkóstolhatják az érdeklődők. A Balaton-parton „fanyűvő játékparkot” építenek ki. Az esti koncerteken számos együttes lép fel, mások mellett a Ghymes, az Amadinda Ütőegyüttes, a Magyarvista Social Club, a Cimbaliband, az Igricek és az Alma Együttes szórakoztatja a közönséget.

Július 18-tólnépzenei és néptáncfesztivált rendeznek. A Balaton-parton kiépített Zenepavilonban a magyar mellett szerb, horvát, német, görög és bolgár táncokat mutatnak be, szombat este pedig a nézők is táncra perdülhetnek.

Mindenkit vár a Balaton!
Ha ügyesek vagyunk, egy balatoni portál segítségével összeállíthatunk magunknak egy olyan útitervet, amellyel párunkkal együtt már 20 ezer forintból is megúszhatunk egy hároméjszakás kalandot, sőt a busz- és vonatköltségeken is sokat spórolhatunk, mert a nyári időszakban jelentős kedvezményeket adnak a magyar tenger irányába tömegközlekedési eszközöket működtető cégek is.

Július 25. és 27. között már dzsesszmuzsika szól majd a Zenepavilonban. A JazzFröccs című zenei program, amely a KeszthelyFesthez hasonlóan új kezdeményezés, borkóstolással és gasztronómiai különlegességekkel egészül ki.

Július végén kezdődik a hagyományos – sorban a huszonkettedik – keszthelyi borünnep, a zalai borcégér. A borfelvonulás a Fő tértől a Balaton-partig tart majd, ahol borházak és pecsenyesütők várják a fesztiválozókat. Öt napon át délutánonként játszóházakat, esténként koncerteket, táncházat tartanak, a nap pedig utcabállal fejeződik be.

Július 24-én – a Balaton-parti programokkal párhuzamosan – megkezdődnek a Keszthelyi Nyári Játékok a Festetics-kastélypark szabadtéri színpadán. A nyitóelőadáson a Hét boszorka című zenés produkciót mutatja be a Centrál Színház társulata, majd Michael Frayn Függöny fel! című bohózatát tűzik műsorra. A programokról bővebb információ olvasható a www.keszthely.hu oldalon.

Baján halászlét főznek július 10. és 13. között!
Te tudod, miben különbözik a szegedi, a balatoni és a bajai halászlé? Most egy igazi szakértő segít eligazodni a halászléfajták között, és így kiválaszthatod, hogy melyik a kedvedre való! Akár halászléfőző versenyen is részt vehetsz július 10. és13. között a 19. Családbarát Bajai Halfőző Fesztiválon, de ha csak enni szeretnél, akkor is érdemes oda ellátogatnod!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!