Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2015. szeptember 28. 13:00 | PP-Eletforma

programajánló

Most mindenkit bevisznek az erdőbe

Országszerte több, mint 150 programot kínálnak az érdeklődőknek a ma kezdődött Erdők Hete alkalmából. Az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy a magyar erdőket, a fenntartható erdőgazdálkodást az erdészek értő módon mutassák be a nagyközönség számára. 

“Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!” –  ez az Erdők Hete jelmondata, amely összefoglalja az 1997 óta rendszeresen megszervezett eseménysorozat fő céljait. A Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét hivatott megismertetni a legszélesebb nyilvánossággal. Mindezt az erdőket legjobban ismerő, szakavatott vezetők, az erdészek segítségével, akik napi munkájuk csodáit osztják meg az érdeklődőkkel.

Kép: Pixabay

Az Erdők hetére kilátogatók megtudhatják többek között, hogyan születtek az ország erdei, mely fafajok képesek gyökereikről kihajtani, vagy éppen hogy milyen “sebességgel” vándorolnak az erdők a klimatikus változások hatására.
A kifejezetten gyerekeknek szóló programok – az erdei iskolai szakvezetések, játékos erdei tanórák – mellett számos, felnőtteknek szóló és családi rendezvényt is tartanak.

A Körösök mentén a muzsika hangjai is felcsendülnek az erdőben, de lesz erdészeti nyílt nap, arborétumi séta, fafaragó kiállítás és az éjszakai égbolt csillagaival is megismerkedhetnek az odalátogatók.
Az október 4-ig tartó rendezvénysorozat megnyitóját a Zala megyei Csömödéren tartják, ahol az erdei kisvasúton működő Zakatoló Erdei Iskola programjain vehetnek részt az érdeklődők.
A 19. Erdők hete részletes programja a www.erdokhete.hu oldalon olvasható.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!